Ghenadie Gîscă hărțuit, umilit și încarcerat — APEL! Salvați-l pe GHENADIE GÎSCĂ. Semnalul de alarmă a fost dat de un activist civic!

Chișinău, Moldova, 18 Jun Nova Stories News — Suntem noua voce a realității în noua lume media — Costiuc cheamă la mobilizare. Artistul Ghenadie Gâscă  a fost considerat un dușman al poporului, in special datorită acțiunilor sale de protest ieșite din tiparele obișnuite — iar pentru asta regimul politic condus de Maia Sandu l-a reținut. Este parcă o reeditare a acțiunilor din Transnistria – grupul Ilașcu. Este un story incredibil, este vorba despre lipsă de umanitate, unii deja vorbesc despre un genocid împotriva propriului popor.

June 18, 2024, Nova Stories News

Campania social-umanistă: SOLIDARITATE! cu Ghenadie Gâscă

Această campanie este pentru toată lumea, oamenii obișnuiți din orice țară pot SPRIJINI această campanie axată pe UMANITATE.

SOLIDARITATE! cu Ghenadie Gâscă

Campania SOCIAL-UMANISTĂ intitulata: Și eu declar SOLIDARITATE! cu Ghenadie Gâscă este o campanie de susținere are ca principiu de bază UMANISMUL — ca doctrină și ca mișcare culturală și socială ce datează din sec. al XIV-lea – APRECIAREA DEMNITĂȚII UMANE și a LIBERTĂȚII.

SMS/chat pentru participanții la campania SOLIDARITATE! cu Ghenadie Gîscă aici: https://bsky.app/profile/novastoriesnews.bsky.social

AFIȘE/bannere de susținere pentru participanții la campania: Și eu mă declar SOLIDAR! cu Ghenadie Gâscă puteți descărca aici: https://mastodon.social/@NovaStories.

Cu certitudine este o realitate cruntă, o realitate ascunsă — nicio instituție de presă nu expune absolut nimic despre acest caz, la această oră.

Ultimii ani au fost pentru Ghenadie Gâscă un adevărat calvar — a fost supus unor acțiuni inumane, nenormale, specifice unor regimuri excesiv de autoritare

Hărțuit intensiv în perioada actuală de mai bine de 3 ani în urmă până în prezent, agresat uneori fizic și verbal, alteori bruscat și forțat să meargă pe la inspectorate, omul Ghenadie Gîscă a rezistat. El a recunoscut că s-a mai confruntat cu astfel de probleme în ceea ce privește hăituirea sa și în anii premergători, gen 2017, însă niciodată nu s-a ajuns la astfel de situații ca acum. Ultimii ani au fost pentru Ghenadie Gâscă un adevărat calvar, a fost supus unor acțiuni inumane, nenormale, specifice unor regimuri excesiv de autoritare, despre totalitarism nici nu poate fi vorba, dar toate aceste evenimente la care oameni din zeci, poate sute de țări au fost martori în mediul online — sunt dezonorante pentru orice individ, din orice model de societate existentă,  și pot fi momente deosebit de asemănătoare cu adevărate acțiuni trase la indigo după modelul nazist sau probabil un neonazism modernist contemporan.

Ghenadie Gâscă a filmat o mare parte din metodele de hărțuire, care sunt extrem de populare pe rețelele sociale

Momentele filmate de fiecare dată de Ghenadie Gîscă sunt în număr extrem de mare popularizate în întreg mediul online. Ghenadie Gâscă a fost omul care a luptat și parcă și acum ar mai lupta. Există în prezent o singură nuanță. La momentul dat Ghenadie Gîscă a ajuns să fie o simplă legumă. Un munte de om este acum rablagit. L-au hărțuit, l-au bruscat, l-au umilit, l-au batjocorit, l-au forțat și plimbat pe la inspectorate, însă a rezistat.

După hărțuire a urmat batjocura, întemnițarea și umilința lui Ghenadie Gîscă

Acum, i-au luat cel mai scump dar — i-au luat libertatea și l-au schilodit. Umilința lui a atins cota maximă în acest moment. Chiar și așa,  de fiecare dată Ghenadie Gâscă folosea un limbaj civilizat și o adresare amabilă în fața celor ce demarau acțiuni de intimidare pornite împotriva lui, iar filmultețele video sunt dovada vie a acestui limbaj. Rareori își pierdea calmul și mai scăpa unul sau mai multe cuvinte nepotrivite. Și chiar asta este realitatea. Omul, Ghenadie Gîscă chiar devenise exasperat în unele momente. Amenzi peste amenzi — una după alta, reținut, bruscat și plimblat pe la inspectorate ani la rând. Cât se poate de rezistat?

Toate acestea se întâmplau sub conducerea și sub privirile nepăsătoare ale unui singur regim politic, fără nicio reacție publică a guvernanților. În concluzie — demnitatea și libertatea umană a lui Ghenadie Gâscă a fost extrem de grav încălcată. Acum, cazul va face înconjurul lumii.

Sunt aceste metode de hărțuire și umilință parte dintr-o nouă politică a unor democrații occidentale — testate deja în perioada pandemică?

Aici mai este un moment. De ce își permit acești guvernanți să facă ce vor și cum ei vor. Există o certitudine — Occidentul se află acum într-un real faliment ideologic, politic, economic, iar elementul de noutate acum și în viitor va fi unul singur — cenzura. Iar datorită acestui faliment total — în special la nivel politic, ei nu vor să scape omenirea de sub control. Și da, ei schimbă acum regulile jocului. Da, ei pun un pumn în gura tuturor celor care au trăit ani la rînd sub falsa impresie că sunt liberi.

Ce spune unul dintre cei care au făcut public cazul lui Ghenadie Gîscă? 

“Doamne ferește, cerem eliberarea lui Ghenadie Gâscă. Rog susținerea societății prin distribuirea mesajului masiv, pentru a pune presiune publică pe autorități în vederea eliberării lui Ghenadie din custodia satului” — este apelul lui Costiuc către societate.

Din numele Partidului Democrația Acasă ne adresăm ambasadelor străine de la Chișinău să ia atitudine față de acest caz “strigător la CEDO”, este mesajul postat de Vasile Costiuc pe contul de YouTube.

June 18, 2024, Nova Stories News

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

SOLIDARITY! with Ghenadie Gâscă APPRECIATION OF HUMAN DIGNITY AND FREEDOM 

Campania SOCIAL-UMANISTĂ — SOLIDARITATE! cu Ghenadie Gîscă

X