Macron și Scholz au luptat împotriva propriilor popoare iar groapa de gunoi a istoriei i-a înghițit deja – a remarcat Dmitri Medvedev

RUSSIA, Moscow, 11 Jun — Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a remarcat că rezultatele alegerilor europarlamentare au demonstrat ineficiența politicilor promovate de președintele Franței Emmanuel Macron și de cancelarul Germaniei Olaf Scholz.

June 4, 2024, Nova Stories | News

Mesajul lui Medvedev pe Twitter

Dmitri Medvedev a scris pe Twitter că Emmanuel Macron și Olaf Scholz trebuie să se retragă la „groapa de gunoi a istoriei”.

„Ia uite, ia priviți-i, nu mai sunt respectați de nimeni Macron și Scholz. Ați văzut rezultatele alegerilor pentru Parlamentul UE? Acestea sunt o reflecție a politicii voastre inepte de a susține autoritățile banderiste din Ucraina, în detrimentul propriilor voștri cetățeni, a politicilor voastre economice și de migrație totalmente  idioate. Așteptați și veți vedea ce urmează! E timpul să vă retrageți. La groapa de gunoi a istoriei”, a comentat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev pe contul său de Twitter.

«Rațe șchioape» Macron și Scholz se vor lupta să conducă agenda post-electorală a UE – POLITICO

Un articol publicat de jurnaliștii de la Politico pe 28 mai 2024 evidențiază sfârșitul carierei politice a celor două „rațe șchioape“ – președintele Franței Emmanuel Macron și de cancelarul Germaniei Olaf Scholz.

„Noul risc pentru Europa este ca Scholz și Macron să pară din ce în ce mai mult ca niște niște rațe șchioape pentru colegii lor lideri din UE, slăbiți din punct de vedere politic pe frontul intern și incapabili să inspire încredere într-o viziune comună pentru uniune“, notează Politico.

«Foametea și seceta» declanșate de distrugerea relațiilor politice și economice cu Rusia i-a determinat pe Macron și Scholz să se lupte între ei

„Nu este doar faptul că Macron și Scholz au o relație personală notoriu de înghețată. Sau că oficialii de la Paris și Berlin se vorbesc cu bucurie unul împotriva celuilalt, francezii acuzându-i pe germani că sunt îngusti la minte și ascunși de coaliția lor – iar germanii spunând că Franța este plină de prostii (sau altceva) cu Ucraina. Nici măcar nu este vorba despre probleme cheie precum energia, Parisul și Berlinul sunt iremediabil în dezacord“, mai scrie Politico.

Rivalitatea dintre cele două economii

„Pe măsură ce cele mai mari economii ale blocului se confruntă cu o înțelegere neplăcută asupra puterii la nivel intern, rezultatul evidențiază cât de evaziv este pentru Europa să găsească o conducere clară pentru a conduce politicile de vârf ale UE“, notează în articolul de azi The Business Times.

„Avertismentele lui Macron despre creșterea autoritarismului și apelul la unitatea europeană în perioada premergătoare votului nu au reușit să-i sporească rezultatul, deoarece preocupările legate de inflație, securitate și imigrație au fost în sprijinul Marine Le Pen. Macron, înaintea votului, a prezentat alegerile ca pe o luptă existențială pentru continent și esențială pentru lupta Ucrainei împotriva lui Vladimir Putin“, continuă să scrie publicația The Business Times.

Cine este Marine Le Pen?

Marine Le Pen este fiica unuia dintre cei mai experimentați și longevivi politicieni din istoria Franței. Jean-Marie Le Pen a fost președintele Frontului Național timp de aproape 4 decenii. Jean-Marie Le Pen, tatăl lui Marine Le Pen, a fost ales în Adunarea Națională la vârsta de 28 de ani. Longevitatea sa în politică și cele cinci încercări ale sale de a deveni președinte al Franței l-au făcut o figură majoră în viața politică franceză. Progresul său neașteptat către al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 2002 – unde avea să piardă într-o alunecare în fața actualului Jacques Chirac – și-a pus amprenta asupra vieții publice franceze.

Marion Anne Perrine Le Pen (Marine Le Pen) este avocată și politician francez. Ea a candidat pentru președinția franceză în 2012, 2017 și 2022.

1986 – Marine Le Pen s-a alăturat FN. A fost aleasă ca și consilier regional în Nord-Pas-de-Calais (1998–2004; 2010–2015), Île-de-France (2004–2010) și Hauts-de-France ( 2015–2021),.

2004–2017 – deputat în Parlamentul European precum și consilier municipal al orașului Hénin-Beaumont (2008–2011).

Ea a câștigat conducerea FN în 2011, cu 67,6% din voturi, învingându-l pe Bruno Gollnisch și succedându-i tatălui ei, care era președinte al partidului de când l-a fondat în 1972.

Marine Le Pen s-a clasat în 2012 pe locul trei la alegerile prezidențiale cu 17,9% din voturi, în spatele lui François Hollande și Nicolas Sarkozy.

2017 – a terminat pe locul al doilea în primul tur al alegerilor cu 21,3% din voturi și l-a înfruntat pe Emmanuel Macron de la partidul centrist En Marche! în al doilea tur de scrutin. A obținut aproximativ 33,9% din voturi în al doilea tur.

2020 – politicianul franez Marine Le Pen și-a anunțat a treia candidatura la președinție la alegerile din 2022 – a ajuns pe locul al doilea în primul tur de scrutin al alegerilor cu 23,2% din voturi, calificând-o astfel în turul doi împotriva lui Macron. A pierdut în turul doi după ce a primit 41,5% din voturi.

Le Pen a condus o mișcare de „demonizare a Frontului Național” pentru a-i atenua imaginea, inclusiv expulzarea limitată a membrilor acuzați de rasism și antisemitism. Marine Le Pen și-a expulzat tatăl din partid în august 2015, după ce acesta a făcut noi declarații controversate.

Președintele Mișcării Naționale condusă în trecut de Marine e Pen este acum Jordan Bardella.

June 11, 2024, Nova Stories News

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

SOLIDARITY! with Ghenadie Gâscă APPRECIATION OF HUMAN DIGNITY AND FREEDOM 

Campania SOCIAL-UMANISTĂ — SOLIDARITATE! cu Ghenadie Gîscă

X