Președintele filipinez Rodrigo Duterte va candida pentru Senat la votul din 2022

Views

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, va candida la funcția de senator la alegerile de anul viitor, a declarat principalul său consilier, punând capăt speculațiilor că ar candida la funcția de vicepreședinte împotriva propriei sale fiice.

Cel mai apropiat consilier al lui Duterte, Christopher „Bong” Go, un senator care candidează pentru președinție, a declarat luni agenției de presă Reuters că Duterte va concura pentru un loc la Senat în sondajele din mai 2022.

Declarațiile lui Go sunt contrare celor de sâmbătă ale șefei de comunicații al lui Duterte, care a spus că președintele va candida pentru funcția de vicepreședinte și o va provoca fiica sa, Sara Duterte-Carpio, actual primar în Davao.

Purtătorul de cuvânt prezidențial Harry Roque a exclus, de asemenea, această posibilitate.

„Ceea ce pot spune este că tatăl și [fiica], președintele Rodrigo Roa Duterte și primarul Inday Sara, se iubesc”, a spus Roque după ce și-a depus candidatura pentru senator, referindu-se la Duterte-Carpio prin porecla ei.

„Nu vor alerga niciodată unul împotriva celuilalt, nu se vor lupta niciodată între ei pentru nici o poziție”, a spus Roque.

Anunțul vine în timp ce azi, luni, 15 oct. 2021, este termenul limită care presupune ca partidele politice să finalizeze candidații, ținând alegătorii la curent. Candidații au până luni până la ora 09:00 GMT să se retragă sau să schimbe pozițiile prin înlocuire.

Duterte nu este eligibil să candideze din nou la președinte, dar poate candida pentru alte posturi. În Filipine, președintele și vicepreședintele sunt aleși în concursuri separate.

Fiica lui Duterte, în vârstă de 43 de ani, era de așteptat să candideze pentru a-i urma în funcția de președinte, datorită popularității ei și a liderului clar în toate sondajele de opinie din acest an cu privire la candidații preferați.

Decizia lui Duterte-Carpio de a căuta locul doi al țării a fost o surpriză, deoarece a condus sondaje de opinie pe tot parcursul acestui an. Nu este încă clar cu cine va candida Duterte-Carpio. La scurt timp după ce actele ei de candidatură au fost depuse de către un reprezentant, partidul politic al lui Ferdinand Marcos Jr, fiul și omonimul regretatului om puternic filipinez care s-a înregistrat pentru a candida la președinte, l-a adoptat pe Duterte-Carpio ca alegere vicepreședințială.

Source: ALJAZEERA

0 Comments

No Comment.

De ce sunt obsedați de ideea neființei, a nimicului -”Das Nichts nichtet”