Revelație în Europa la europarlamentare. Cine a câștigat și unde la alegerile pentru Parlamentul European din UE?

EUROPA, 10 Jun — Alegerile pentru Parlamentul European s-au încheiat în toate țările UE și după raportarea datelor furnizate de exit-polluri, iată rezultatele.

June 4, 2024, Nova Stories | News

Extrema deaptă a câștigat în Austria

O victorie istorică a Partidul Libertății din Austria cu 25,5% – aceasta este concluzia după ce au fost anunțate rezultatele finale ale alegerilor pentru Parlamentul European din Austria.

Euroscepticii  din „Vlaams belang” au câștigat în Belgia

Potrivit ultimelor cifre anunțate de Parlamentul European, câștigătorul votului euro în Belgia este partidul de extremă dreaptă „Vlaams belang” („Interesul flamand”) cu 13,92% din voturi.

Social-democrații au câștigat în Danemarca

În Danemarca, Partidul Popular Socialist a provocat prima sa înfrângere Partidului Social Democrat Danez, aflat la guvernare, din 2019, după ce a câștigat ieri susținerea a 17,43% dintre alegătorii țării la alegerile europene, au arătat cifrele finale după o numărătoare completă a voturilor.

Alegerile s-au dovedit a fi istorice, deoarece au marcat cel mai scăzut sprijin pe care Partidul Social Democrat Danez l-a primit vreodată într-un vot european – 15,6%.

„Patria” și social-democrații au câștigat în Estonia

Partidul „Patria” câștigă alegerile pentru Parlamentul European din Estonia.

Împreună cu Partidul Social Democrat primesc două mandate. În următorul Parlament European cu un mandat 2024-2029, Partidul Reformist al Estoniei, Partidul de Centru și Partidul Popular Conservator Eston vor primi fiecare câte un loc. Acest lucru este indicat de rezultatele preliminare ale votului Comisiei Electorale Naționale din țară.

Surpriză! Creștin democrații au câștigat în Spania

Potrivit datelor preliminare, cu 34,2% din sprijinul alegătorilor, Partidul Popular de dreapta a primit cele mai multe voturi la alegerile pentru Parlamentul European din Spania.

Populiștii de dreapta au câștigat în Italia

Șase partide din Italia vor intra în PE, indică rezultatele parțiale. Partidul Frații Italieni al premierului Giorgia Meloni conduce cu 28,62% din voturi.

Proeuropenii de centru-drepata au câștigat în Letonia 

Partidul Democrat al lui Eli Schlein a fost al doilea cu 25,56%. Spre deosebire de sondajele de opinie, partidul de guvernământ New Unity a câștigat alegerile pentru Parlamentul European din Letonia. Valdis Dombrovskis, în vârstă de 52 de ani, liderul listei sale, a primit 91.873 de plusuri împotriva numelui său pe buletinele de vot, cu care au votat 33,82 la sută (conform datelor finale ale CEC) din populația Letoniei.

Liberalii proeuropeni din Uniunea Patriei – Creștin Democrați Lituanieni au câștigat în Lituania

Conservatorii din Uniunea Patriei – Creștin-Democrații Lituanieni au câștigat alegerile pentru Parlamentul European din Lituania, potrivit rezultatelor numărării în toate cele 1.895 de secțiuni din țară, publicate în jurul orei 02:00 (și ora bulgară) pe 10 iunie.

Socialiștii și Uniunea Democrată din Portugalia au câștigat în Portugalia

Partidul Socialist din Portugalia și Uniunea Democrată de dreapta primesc fiecare câte 7 locuri de europarlamentar din cota țării în Parlamentul European, potrivit estimărilor preliminare publicate pe site-ul instituției europene.

Liberalii proeuropeni din Slovacia au câștigat alegerile

Rezultatele oficiale din Slovacia arată că principala forță de opoziție, Slovacia Progresistă, a câștigat alegerile cu 27,81% din voturi. Va avea șase europarlamentari, inclusiv Lucija Yar. Victoria pentru dreapta la votul euro în Slovenia – Partidul Democrat Sloven (SDP) și Mișcarea pentru Libertate (DS) sunt de așteptat să câștige cele mai multe locuri, potrivit rezultatelor parțiale ale Comisiei Electorale de Stat.

Populiștii Fidesz au câștigat alegerile în Ungaria

Partidul de guvernământ FIDES conduce alegerile pentru Parlamentul European din Ungaria, cu un rezultat de 43,7% din voturi, a anunțat Comisia Electorală Națională de la Budapesta. Liderul listelor este Tamas Deutsch, care a fost europarlamentar în recentul PE.

Finlanda merge pe mâna stângii politice

Stânga din Finlanda a surprins cu un rezultat electoral puternic, depășind previziunile analiștilor și ale sondajelor. Aceasta este conform primelor rezultate preliminare ale Ministerului de Justiție finlandez din țară, cu buletine de vot procesate 100% publicate de un departament de justiție.

Populiștii de centru-dreapta au câștigat în Cehia

În Cehia, prima forță politică la alegerile pentru reprezentanții Parlamentului European este ANO (ANO) cu 26,14 la sută din voturi la o prezență  de 36,46 la sută,

June 10, 2024, Nova Stories News

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

SOLIDARITY! with Ghenadie Gâscă APPRECIATION OF HUMAN DIGNITY AND FREEDOM 

Campania SOCIAL-UMANISTĂ — SOLIDARITATE! cu Ghenadie Gîscă

X