Atacul terorist de la Crocus City Hall. Vladimir Putin cere măsuri drastice și declară zi de doliu național

Views

Moscova, 23 mar Președintele rus Vladimir Putin, în timpul discursului adresat rușilor în legătură cu tragedia, a declarat ziua de 24 martie zi de doliu național.

March 24, 2024, Nova Stories | News

YouTube video

Atacul terorist a avut loc vineri, 22 martie în sala de concerte a centrului Crocus City Hall  din nord-vestul Moscovei. Potrivit informațiilor preliminare, publicate noaptea trecută cel puțin trei persoane în camuflaj au deschis focul, iar ulterior au avut loc explozii, după care incendiul a distrus aproape în totalitate etajele superioare ale clădirii. 40 de oameni au fost uciși, peste o sută, inclusiv copii, au fost răniți, a raportat RIA Novosti. Potrivit martorilor oculari, sala a fost incendiată de terorişti.

S-a deschis dosar penal în temeiul art. 205 din Codul penal al Federației Ruse — „Act terorist”. Conform celor mai recente date de la Comitetul de Investigații al Rusiei, numărul victimelor a crescut la 133 de persoane.

În acest moment, funcționează mai multe linii de asistență telefonică pentru a sprijini și a ajuta populația capitalei și a regiunii Moscova.

Pe 23 martie, șeful FSB al Federației Ruse, Alexander Bortnikov, a raportat președintelui Rusiei despre reținerea a 11 persoane, inclusiv a patru teroriști care au fost direct implicați în atacul terorist din Primăria Crocus de lângă Moscova. Potrivit Comitetului de Investigație, aceștia din urmă au fost reținuți în regiunea Bryansk, nu departe de granița cu Ucraina.

Published/March 24, 2024, Nova Stories | News

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!