NATO bagă frica în oameni, amenințarea rusă este una imaginară – i-a spus Putin lui Carlson

Views

Preşedintele rus a spus că exclude ideea invadării Poloniei sau Letoniei, două ţări în care Rusia „nu are interese”.

February 9, 2024, Nova Stories | News

„Au existat îndemnuri pentru a provoca Rusiei o înfrângere strategică pe câmpul de luptă”, a declarat președintele Vladimir Putin.

„În opinia mea, acest lucru este imposibil prin definiţie. Nu se va întâmpla niciodată”, a spus liderul de la Kremlin.

Pe de altă parte, Putin a insistat că Rusia nu are niciun interes să invadeze Polonia, Letonia sau alte ţări NATO, calificând un astfel de scenariu ca fiind „absolut exclus”. Putin a atenționat despre faptul că statele membre NATO incearcă să bage frica in oameni,  ceea ce el a numit o ameninţare rusă imaginară.

Întrebat dacă îşi poate imagina un scenariu în care ar trimite trupe ruseşti în Polonia, ţară membră NATO, Putin a răspuns: „Doar într-un singur caz: dacă Polonia atacă Rusia. De ce? Pentru că nu avem niciun interes în Polonia, Letonia sau oriunde altundeva. De ce am face aşa ceva? Pur şi simplu nu avem niciun interes (…) Nici nu se pune problema”.

Tucker Carlson a adus in discuție posibilitatea păcii în Ucraina. Președintele Putin a spus: „Dacă vreţi cu adevărat să opriţi luptele, trebuie să încetaţi furnizarea de arme”, făcând referire la ajutorul occidental acordat Kievului. „Se va termina în câteva săptămâni. Asta e tot”, a precizat el.

Putin susţine că iși dorește o soluţie negociată pentru Ucraina, insă Kievul nu este lăsat de SUA să negocieze. Putin a amintit că Moscova pregătise şi documentul pentru a fi semnat, la Istanbul în aprilie 2022, dar partea ucraineană a renunţat.

Pe de altă parte, vorbind despre obiectivele  „operaţiunii militare” din Ucraina, Putin a spus că acestea nu au fost încă atinse, deoarece unul dintre obiective „este denazificarea”.

„Înseamnă interzicerea tuturor tipurilor de mişcări neonaziste. Trebuie să scăpăm de acei oameni care menţin acest concept şi susţin această practică şi încearcă să o păstreze”, a spus el.

Published/February 9, 2024

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!