Jair către Dua Pintu: România este plină de comuniști la fel ca-n Cuba

Views

Vlogger-ul Dua Pintu, cunoscut pentru aventurile sale in America Latină, pe numele său real Tudor, a rămas surprins de ceea ce opinează un peruan despre România. Peruanul Jair vede România actuală ca pe o insulă plină cu comuniști situată la marginea Europei de Est în care conducătorii săi actuali, după ce au vândut Flota, vâslesc în bărci deja ruginite către Europa Occidentală după ce l-au ucis pe Ceaușescu. (VIDEO TC: 41:10 – 41:20,  42:48 – 43:07)

February 3, 2024Nova Stories | News

România este văzută precum o insulă și comparată cu o altă țară din America Latină unde ex-liderul Fidel Castro, revoluționarul comunist, a condus republica din 1976 până in 2008.  Și da, Cuba este intr-adevăr o țară insulară iar comparația sa cu România, după spusele peruanului Jair, poate fi una cât se poate de autentică, avându-se in vedere faptul că actuala clasa politică de la București (și nu doar!) tot incearcă să inducă forțat in sfera opiniei publice ideea că România este parte a Europei Occidentale, iar intregul set de valori culturale, estetice și probabil și morale sau de altă natură ale românilor sunt aceleași cu cele ale occidentalilor. O mare minciună a unor politicieni români ratați – ar spune poetul. Bullshit!

Și bonus! La un simplu search pe Wikipedia aflăm că: Până în 1990, flota maritimă comercială a României avea peste 300 de nave, la care se adăugau Flota de pescuit oceanic și cea fluvială. Navrom Constanța deținea toate navele. Navrom s-a divizat în trei societăți, toate cu capital integral de stat: Navrom, Romline și Petromin.

România deținea și o flotă de pescuit oceanic (care număra peste 100 de pescadoare, nave colectoare și 12 nave frigorifice de transport (POLAR)), precum și o flotă fluvială (formată din șlepuri și barje). Din flota de pescuit oceanic nu a mai rămas nimic.

Pe o altă pagină Wikipedia aflăm că: Dosarul Flota a fost un scandal de corupție din România. La sfârșitul anului 1989, flota românească se afla pe locul 9 în topul mondial, iar după 1990, după asocierea cu firme străine, dându-le navele spre exploatare, flota românească, în loc să facă profit s-a ales și fără nave, și cu datorii imense. În perioada 1991 – 1999, din cauza managementului necorespunzător, numai la compania Petromin s-a creat un prejudiciu estimat la peste 150 milioane de dolari.

Au fost implicate 80 de persoane, inclusiv Traian Băsescu, acuzați inițial de PNA că au vândut la prețuri derizorii 16 nave din flota comercială română.  De altfel, calculele expertizei susțin că, prin vinderea celor 16 nave, Statul Român nu doar că nu a ieșit în pierdere, dar evitând prin această vânzare cheltuielile de întreținere a navelor, a obținut un venit net de peste 17 milioane de dolari.

YouTube video

Published/February 3, 2024Nova Stories | News

 

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!