Michael Cohen spune că posibilitatea ca Trump să primească bani străini pentru a plăti facturile este „nu o glumă”

Views

SUA, 19 martie — Michael Cohen a avertizat luni că fostul președinte Trump ar putea încerca să obțină bani de la națiuni străine pentru a-și plăti facturile tot mai mari, după ce avocații fostului său șef au declarat că este „imposibil” pentru ei să asigure garanția integrală datorată în cazul său de fraudă din New York, notează THE HILL.

March 19, 2024, Nova Stories | News

YouTube video

Într-o intervenție la MSNBC, Cohen a spus că situația în cre se află actualmente Donald Trump „nu este o glumă”, cu recizarea  că Donald Trump nu are fondurile pe care a pretins că le avea în timp ce încerca să fie ales președinte și cum ar putea avea nevoie să obțină finanțare străină pentru a-și plăti facturile și hotărârile legale împotriva lui.

Michael Cohen a avertizat luni că fostul președinte Trump ar putea încerca să obțină bani de la națiuni străine pentru a-și plăti facturile tot mai mari, după ce avocații fostului său șef au declarat că este „imposibil” pentru ei să asigure garanția integrală datorată în cazul său de fraudă din New York.

„Ca americani, ar trebui să fim foarte îngrijorați de unde vin acești bani”, a spus Cohen, care a fost avocat al lui Trump înainte de a se dispută. Cohen a făcut aceste remarci în timpul unui interviu de luni cu „Deadline: White House” de la MSNBC.

„În primul rând, dacă vine de la o companie precum Chubb sau Federated [Insurance], da, știm acea companie, este o companie americană și așa mai departe. Dar dacă ipotetic, banii vin din Arabia Saudită, din Qatar?

„Dacă, întâmplător, vine printr-un canal de ușă din spate al Rusiei? Asta lasă acum un potențial candidat la președinție… practic datorând unei entități străine. Totul în detrimentul securității Americii? Nu este o glumă”, a continuat el.

Luni dimineața, echipa juridică a lui Trump a indicat că în dosarele aflate în instanță va fi „imposibil” pentru ei să asigure garanția de 454 de milioane de dolari datorată în cazul său de fraudă din New York.

Avocații săi au declarat curții intermediare de apel a statului că au petrecut „nenumărate ore” în negocieri cu „una dintre cele mai mari companii de asigurări din lume” și au abordat 30 de companii pentru a susține obligațiunea. Un judecător din New York i-a ordonat lui Trump să plătească aproape 355 de milioane de dolari – plus dobândă – în penalități, după ce a concluzionat că a conspirat să mintă cu privire la averea sa netă pentru a primi beneficii fiscale și de asigurare. Judecata totală crește cu aproape 112.000 de dolari în dobândă în fiecare zi pe care nu o plătește, iar acum se ridică la peste 454 de milioane de dolari.

Cohen a susținut că situația lui Trump ar putea pune în pericol securitatea națională dacă este ales pentru un nou mandat ca președinte.

„Acest lucru pune în pericol securitatea noastră națională și continuă să facă din Donald Trump cel mai… periculos lucru din America pentru securitatea și democrația noastră națională”, a spus el. „Nu-i pasă de unde vin banii atâta timp cât îi primește.”

Reprezentantul democrat Sean Casten a argumentat pe rețelele de socializare, scriind: „Prezumtivul candidat @GOP pentru președinte este disperat pentru 464 de milioane de dolari (și mai departe) pe care nu îi poate accesa personal. Numai acest fapt îl face un risc masiv pentru securitatea națională; orice adversar străin care vrea să cumpere un președinte știe prețul.”

Echipa de campnie a lui Trump nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Depunerile de luni au venit la aproape o săptămână după ce un judecător federal a aprobat obligațiunea de 91 de milioane de dolari a lui Trump într-un caz separat de defăimare introdus de scriitorul E. Jean Carroll, deși fostul președinte a găsit o companie de asigurări care să subscrie această obligațiune.

Documentele instanței au indicat că compania de asigurări Chubb a subscris obligațiunea lui Trump în cazul defăimării, dar nu a fost imediat clar suma de numerar sau garanții pe care fostul președinte trebuia să le dea jos.

Trump a acumulat taxe legale masive în aceste cazuri, împreună cu cele patru dosare penale cu care se confruntă. Dosarele electorale federale publicate la începutul acestui an afirmă că comitetele sale de strângere de fonduri au cheltuit aproape 30 de milioane de dolari taxe legale în a doua jumătate a anului 2023.

Dosarele din februarie au declarat că conducerea lui Trump, Salvați America, PAC a cheltuit aproape 3 milioane de dolari în taxe de consultanță juridică în prima lună a acestui an.

YouTube video

Published/March 19, 2024, Nova Stories | News

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!