Poliția franceză riscă să se transforme într-o “autoritate criminală”. 13 persoane au fost executate în traficul rutier în urma refuzurilor de a se conforma

Views

 

Execuția tânărului de 17 ani de către polițiștii francezi decredibilizează o importantă instituție a statului. Poliția a fost deja catalogată drept “autoritate criminală” de către protestatarii furioși. Confruntările dintre polițiști și manifestanți au continuat în noaptea de marţi spre miercuri la Nanterre, în suburbiile Parisului.

Protestele au izbucnit imediat după moartea unui copil de origine algeriană de 17 ani ucis din cauza refuzului de a se conforma solicitării venite din partea unui ofiţer de poliţie.

Într-un video în filmuleţ care s-a răspândit extrem de rapid pe internet, se observă cum unul dintre cei doi polițiști îl amenință pe șoferul autovehicolului oprit că îi va trage un glonț în cap, ținând arma îndreptată către tânărul de 17 ani care se afla imobilizat în autoturismul personal.

În videoclip se aude clar “o să fii împuşcat în cap”. La doar câteva secunde mașina demarează iar polițistul trage cu arma din dotare.

https://www.youtube.com/watch?v=LxLQkMHIDmg

Video: The Sun

Naël M, în vârstă de 17 ani, a murit la scurt timp, iar masina s-a lovit într-un stâlp după care a luat foc.

Modul în care a fost executat în traficul rutier un adolescent de 17 ani a stârnit un val de furie stârnit în Nanterre. Manifestanții spun că poliția franceză se transformă trepatat într-o “autoritate criminală”. Apele devin și mai tuburi după publicarea unui bilanț al anului 2022 care arată că 13 persoane au fost executate în traficul rutier de către polițiști și niciuna nu a supraviețuit.

Sursele au raportat că incidente au avut loc și în alte orașe ale Franței, precum Suresnes, Clichy-sous-Bois, Aubervilliers şi Mantes-la-Jolie.

În urma crimei a fost deschisă o anchetă pentru refuz de a se conforma şi tentativă de omor voluntar asupra unei persoane care deţine autoritate publică.

O altă anchetă, deschisă pentru ucidere intenţionată de către o persoană care deţine autoritate publică, a fost încredinţată Inspectoratului general al poliţiei naţionale. Poliţistul, în vârstă de 38 de ani suspectat de împuşcătura mortală, a fost plasat în arest.

Primarul din Nanterre, Patrick Jarry, s-a declarat “şocat” de videoclipul dramei.

“Pedeapsa cu moartea nu mai există în Franţa. Niciun poliţist nu are dreptul de a ucide decât în caz de autoapărare”, a scris pe Twitter liderului formațiunii politice La France insoumise, Jean-Luc Melenchon. Acesta a comentat că poliţia ar trebui “restructurată în întregime”.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a vorbit despre “imagini extrem de şocante”. “Fie ca o justiţie demnă de acest nume să onoreze memoria acestui copil”, a scris actorul francez Omar Sy pe Twitter.

În urma protestelor, mai multe persoane au fost arestate de poliție.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!