Franța are cea mai puternică economie a Europei și este probabil prima economie a continentului european

Views

Franța a înregistrat o creștere mult mai rapidă a economiei, în contrast cu cifrele preconizate de experți. Chiar dacă creșterea ratei dobânzilor a insuflat un sentiment de panică în randul populației din mai multe state europene, în cazul Franței lucrurile stau puțin diferit. 

Inflația a scăzut, iar produsul intern brut(PIB) a crescut în aprilie-iunie cu 0,5%, datorită creșterii exporturilor, a anunțat agenția de statistică Insee.

Impulsionat de o creștere a exporturilor, produsul intern brut (PIB) a crescut cu 0,5% între aprilie și iunie, după ce a crescut cu 0,1% în primele trei luni ale anului, a anunțat vineri agenția de statistică Insee. .

Prețurile de consum au crescut cu 5% – în comparație cu luna iulie a anului 2022, acesta fiind cel mai scăzut nivel înregistrat de la începutul intervenției militare a Rusiei în Ucraina și a crizei energetice declanșate ulterior.

Ministrul de Finanțe Bruno Le Maire a descris performanța economiei drept „remarcabilă”, afirmând prognoza guvernului pentru o expansiune de 1% în 2023. „Pentru prima dată, creșterea este determinată de exporturi și de investițiile în afaceri mult mai mult decât de cheltuielile de consum”, a spus ministrul.

Datele arată că vânzările în străinătate au fost stimulate de livrarea unei nave de croazieră. De asemenea, ei au dezvăluit o scădere a cheltuielilor de consum cu 0,4%, deoarece inflația, deși rămâne în urmă în cea mai mare parte a regiunii, este cu mult peste ținta de 2% a Băncii Centrale Europene.

„Perspectivele economice pe termen scurt pentru zona euro s-au deteriorat în mare parte din cauza cererii interne mai slabe”, a declarat Christine Lagarde, după ce ratele dobânzilor au fost ridicate pentru a noua oară din iulie anul trecut. „În timp, scăderea inflației, creșterea veniturilor și îmbunătățirea condițiilor de aprovizionare ar trebui să susțină redresarea.”, a spus ea.

Cifrele ce arată rata inflației din Franța vor arăta puțin diferit în această lună, situându-se la 5,1%.

În timp ce inflația crește, consumatorii francezi au încercat să reducă costurile, vânzările de bunuri de marcă proprie la Carrefour SA au crescut de două ori mai repede decât la mărcile naționale.

„Suntem încă în acest mediu inflaționist cu tranzacționare în scădere, cu presiune asupra volumului, cu accelerări ale mărcii private și cu toate comportamentele noi ale clientului pe care le-am observat în ultimul an”, a declarat directorul executiv Alexandre Bompard, miercuri, cu ocazia prezentării datelor financiare ale Carrefour.

Cheltuielile de consum din Franța au început să revină până la sfârșitul trimestrului, cu o creștere de 0,9% în iunie, deoarece achizițiile de alimente s-au redresat parțial.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!