Atacul armat de la aeroportul Chișinău este rezultatul ieșirii Moldovei din Biroul CSI pentru combaterea criminalității organizate – spun oficialii ruși

Views

Tragedia de la Aeroportul Internațional Chișinău, nu ar fi avut loc dacă Moldova nu și-ar fi încetat participarea în cadrul Biroului CSI pentru coordonarea combaterii criminalității organizate.

Maria Zaharova, purtător de cuvânt a Ministerului de Externe al Federației Ruse: Din păcate, linia Chișinăului în domeniul securității are deja consecințe negative pentru cetățenii Republicii Moldova. Recentele incidente tragice de pe Aeroportul din Chișinău sunt o confirmare directă a acestui fapt. Aceasta este una dintre consecințele încetării efective a participării țării la activitatea Biroului pentru coordonarea combaterii criminalității organizate și altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor membre CSI și a rechemării reprezentantului Republicii Moldova din această structură”, a spus Zaharova.

Zaharova susține că dacă autoritățile de la Chișinău colaborau cu această structură, baza de date avea să îl identifice pe infractor.

Menționăm că, în sedința de guvern ce a avut loc miercuri, 25 ianuarie, cabinetul de miniștri a aprobat numirea noilor secretari de stat la mai multe ministere, și, deasemenea, miniștrii au aprobat rechemarea lui Evghenii Balîca din funcția de reprezentant al R. Moldova în Biroul pentru Coordonarea Combaterii Criminalității Organizate (BCCCO) și altor infracţiuni periculoase pe teritoriul statelor-membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Amintim că, vineri, 30 iunie, în incinta Aeroportului din Chișinău, a avut loc un atac armat în care și-au pierdut viața doi agenți de securitate din cadrul aeroportului, unul dintre aceștia fiind polițistul de frontieră. În fapt, nemulțumit că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul R. Moldova, un bărbat care venea din Turcia, cetățean al Tadjikistanului, i-a sustras polițistului de frontieră arma și l-a împușcat. După ce făcuse deja prima victimă, atacatorul a mai împușcat un bărbat, angajat în securitatea aeroportuară. Ambele victime au decedat. La scurt timp după reținere, atacatorul a pierdut lupta cu viața la spital. Autoritățile nu au facut publice detalii despre ceea ce s-a întamplat la spitalul unde a fost dus atacatorul, înainte ca acesta să-și piardă viața.

July 6, 2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!