Transfer de putere: magnatul Soros Sr. dă puterea asupra imperiului financiar fiului său

Views

Miliardarul George Soros a confirmat că îi predă controlul asupra imperiului său de 25 de miliarde de dolari fiului său Alex. Soros, în vârstă de 92 de ani, are o avere netă de 6,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes, și este unul dintre cei mai bogați 400 de oameni din lume.

În 2017, el a transferat 18 miliarde de dolari din biroul său de familie către Fundațiile pentru Societatea Deschisă – un grup de organizații caritabile care lucrează în peste 100 de țări – al cărui director Alex a fost numit în decembrie.

Alex, vorbind cu Wall Street Journal într-un interviu exclusiv publicat în weekend, a spus că este „mai politic” decât tatăl său și a sugerat un rol financiar semnificativ pentru organizația Soros din SUA în alegerile de anul viitor.

Exprimându-și îngrijorările cu privire la o potențială revenire a fostului președinte Donald Trump, fiul lui Soros, în vârstă de 37 de ani, a declarat pentru Wall Street Journal: „Oricât de mult mi-ar plăcea să scot bani din politică, atâta timp cât cealaltă parte o face, va trebui să o facem și noi.”

Soros Sr., adesea vizat de conspirații de dreapta, este și a fost unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Democrat – donează aproximativ 140 de milioane de dolari.  Denumit omul care „a spart Banca Angliei” după ce a scurtat lira sterlină în 1992, făcând un profit de 1 miliard de dolari, George Soros a părăsit Ungaria la vârsta de 17 ani pentru a urma Școala de Economie din Londra lucrând ca cale ferată. hamal şi chelner.

Miliardarul Elon Musk a apelat recent pe Twitter pentru a-l ataca pe Soros, după ce Soros Fund Management și-a redus participația la Tesla. Musk a susținut că „uraște umanitatea” și că „dorește să erodeze însăși țesătura civilizației”. Soros, în articolul WSJ, s-a descris pe sine drept „omul potrivit când vor să învinovăţească pe cineva”. Musk și-a apărat comentariile într-un interviu cu David Faber de la CNBC, spunând că nu îi pasă dacă tweet-urile sale inflamatorii sperie investitorii sau clienții.

„Voi spune ce vreau și dacă consecința este pierderea de bani, așa să fie”, a spus Musk pentru CNBC.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!