Discurs de pe acoperiș al ambasadorului UE în Moldova. Sediul diplomatic are aer condiționat dar nu are antene satelit

Views

Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, și-a mutat biroul pentru câteva minute pe acoperișul sediului diplomatic de la Chișinău. Mazekis a făcut o scurtă fotosesie cu instalațiile de aer condiționat și a ținut și un foarte scurt discurs, probabil imaginar, la care niciun jurnalist nu a participat.

„Aparatele funcționează, antene satelit nu avem”, a scris diplomatul pe contul său de Facebook, făcând aluzie la „scandalul de spionaj”, referitor la antenele de pe acoperișul Ambasadei Rusiei în Moldova.

„Incă o zi fierbinte de vară în Chișinău. Am verificat acoperișul Delegației UE – aparatele de aer condișionat funcționează la capacitate maximă, antene satelit nu avem. Avem atât de mult de lucru, încât nu ne rămâne timp să ne uităm la televizor”, a scris Janis Mazeiks pe rețeaua de socializare.

Declarațiile ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, descifrează însă altfel acest subiect

„Așa numitul scandal de spionaj este doar un motiv pentru o decizie, demult luată, privind reducerea numărului de diplomați ruși în Moldova”. Acesta este comentariul ambasadorului Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov,  exprimându-și opinia personală cu privire la decizia de echivalare a personalului diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în Republica Moldova.

Ministerul Afacerilor Interne și Integrării Europene a declarat că decizia de echivalare a personalului diplomatic al Federației Ruse în Republica Moldova vine ca urmare a mai multor acțiuni neprietenoase față de Republica Moldova, care nu au legătură cu mandatul diplomatic. De asemenea MAI a remarcat și anumite tentative de destabilizare a situației interne.

Reamintim că, anunțul privind limitarea numărul de diplomați de la Ambasada Rusiei a fost făcut chiar la începutul ședinței de Guvern de către ministrul de Externe al Moldovei.

Publicația online „The Insider” a publicat amănunte despre modul în care serviciile secrete rusești ar spiona instituțiile statului Republica Moldova cu ajutorul unor tehnologii,. Jrnaliștii „The Insider” au precizat că sediul central al rețelei de spionaj rusești s-ar afla chiar în incinta Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Jurnaliștii publicației au observat antenele de pe acoperișul Ambasadei Rusiei la Chișinău și, în același timp, au constatat că sunt mai multe decât pe clădirea misiunii diplomatice din Bruxelles. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!