Atacul ARMAT de la aeroportul Chișinău va fi “mușamalizat” de actuala putere politică, inclusiv cu sprijinul mass-media – a spus politicianul Iurie Muntean

Views
Se creează impresia că se încearcă “mușamalizarea” atacului armat care a avut loc la Aeroportul Chișinău – a declarat politicianul Iurie Muntean. Și se fac eforturi în acest sens, inclusiv cu ajutorul presei, a atenționat politicianul.
Iurie Muntean a mi remarcat că este o gravă eroare din partea puterii politice centrale, faptul că șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, nu a fost demis.
El a exemplificat că în alte cazuri similare, a existat un val întreg de demisii. În România, când ministrul Afacerilor Interne, a demisionat la diferență de doar 6 zile de la numirea sa în funcție, în urma unui omor deosebit de grav, când au fost ucise 2 fete.  În același caz au fost demiși o serie de șefi din MAI și alți polițiști.
Muntean a făcut și referire la un alt caz din trecut, când Partidul Comuniștilor se afla la putere. În urma unui accident soldat cu moartea unui civil pe un teren de antrenament militar din Bulboaca, au existat și în Moldova demisii la vârf.
“Există un exemplu și la noi în țară. Anul 2006. Un civil a fost împușcat mortal din greșeală la un poligon de trageri. Și, din punct de vedere uman, nu existau motive pentru a da vina pe ministrul Apărării pentru acest incident, dar ministrul a fost demis imediat. Aceasta este o reacție politică, care dovedește valorile morale ale autorităților, dovedește disponibilitatea de a accepta responsabilitatea politică, socială și umană”, a declarat Muntean.
Reamintim că, un tragic incident care s-a soldat cu decesul a două persoane, a avut loc la 30 iunie, anul curent, atunci când un cetățean al Tadjikistanului a deschis focul pe Aeroportul Internațional Chișinău.
Imediat după atacul de la aeroportul Chișinău reprezentanții  societății civile cât și unele formațiuni politice din opoziție, au cerut demisia șefului Poliției de Frontieră, Roșian Vasiloi, a șefului SIS, Alexandru Musteață, și a ministrului de Interne, Anna Revenco.
Ulterior, premierul Dorin Recean a anunțat că ministrul Ana Revenco și-a prezentat demisia, însă acesta nu  precizat dacă demisia survine în urma incidentului de la aeroport.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!