Atacul cu rachete asupra Belgorod. Ce s-a întâmplat in orașul rusesc situat aproape de granița de nord cu Ucraina

Views

Un atac cu rachete a avut loc asupra orașului rusesc Belgorod, situat la numai 40 de kilometri distanță de granița de nord cu Ucraina. Conform surselor oficiale apărarea aeriană a doborât 14 obuze, dar există victime. MAE rus a numit lovitura drept un atac terorist și a spus că va aduce incidentul în fața Consiliului de Securitate al ONU pentru examinare, informează agenția de știri RIA NOVOSTI

March 15, 2024, Nova Stories | News

La scurt timp după orele 12.00 p.m., astăzi, 15 februarie, Forțele Armate ucrainene au lansat o lovitură cu rachete asupra Belgorod. Șapte persoane au murit, inclusiv o fetiță de un an. Alte 18 persoane, printre care și patru copii, au fost rănite.

Aceasta este a doua lovitură majoră pentru Belgorod în ultimele luni. Prima a fost aplicată pe 30 decembrie, de Revelion. 25 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite. Apoi, Forțele Armate ucrainene au folosit și ele RM-70 Vampire – și au fost lansate și două rachete Vilkha cu muniție interzisă, a declarat Ministerul Apărării rus.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, armata ucraineană a tras în Belgorod dintr-un sistem de rachete cu lansare multiplă RM-70 Vampire de fabricație cehă.

Departamentul a raportat că încercarea de atac a fost oprită: sistemele de apărare aeriană au interceptat 14 obuze peste regiunea Belgorod.

În urma atacului de la Belgorod, un centru comercial de pe strada Plehanov, în care se află un magazin alimentar Magnit, a fost avariat. Geamurile clădirii au fost sparte, fațada a fost deteriorată, precum și mașinile parcate în apropiere. Un alt obuz a aterizat pe terenul de sport al școlii.

Regiunea Belgorod are deja activat codul galben de pericol terorist. Aceasta implică intensificarea activității instituționale de aplicare a legii, efectuarea de percheziții în gări și alte locuri aglomerate, plasarea organizațiilor medicale în alertă maximă și întărirea securității instalațiilor strategice.

Published/March 15, 2024, Nova Stories | News

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!