Istoria și componența ZVERI. Intregul adevăr despre munca grupului

Views

Grupul „ZVERI” a fost creat în 2001 de Roman Bilyk, cunoscut sub pseudonimul Roma Zver. Producătorul a fost compozitorul Alexander Voitinsky, care a colaborat anterior cu producătorul grupului Tatu, Ivan Shapovalov. Aceștia au recrutat muzicienii trupei prin reclame pe internet.

February 2, 2024, Nova Stories | News

Grupul a lansat videoclipul „For You”, videoclip care a fost filmat înainte de a fi scrisă melodia. Videoclipul a fost urmat de albumul de debut „Hunger”. Piesa de pe acest album, „Rain-Pistols”. În același an, grupul a evoluat pentru prima dată la festivalul „Invasion”.

În 2004, grupul și-a lansat cel de-al doilea album, „Districts and Neighborhoods”, care a devenit progresul său către faimă. O serie de clipuri video sunt difuzate de Muz-TV și MTV Rusia: „Everything That Concerns”, „Strong Drinks”, „Southern Night”. Albumul este urmat de un turneu de concerte în toată Rusia și CSI, care durează aproape doi ani. Popularitatea ansamblului este în creștere, dar observatorii observă o părtinire pop din ce în ce mai puternică în munca lui Bilyk. Alături de festivalurile rock, „Zveri” încep să cânte la evenimentele din industria pop.

YouTube video

img-10

YouTube video

img-12

Mediul rock intern nu poate fi imaginat fără grupul „Zveri”. Hiturile băieților sunt „Districts and Neighborhoods”, „Tot ceea ce vă privește” și „Ne vedem curând!” chiar și după 20 de ani le poți întâlni la fiecare a doua petrecere. Și chiar dacă trupa a părăsit radarul televiziunii cu mult timp în urmă, membrii continuă să creeze noi albume, să experimenteze cu sunetul și să călătorească prin orașele Rusiei. Să ne întoarcem în anii 2000 și să ne amintim cum era când oamenii nu depindeau de rețelele sociale și, se pare, erau mult mai puține probleme în lume.

De-a lungul celor două decenii de existență, grupul a avut trei membri. Dar liderul și fondatorul part-time al grupului, Roman Bilyk, este membru permanent al „Zveri”.

Roman Bilyk s-a născut în Taganrog în decembrie 1977. La fel ca multe personalități remarcabile ale show-ului rusesc, el a fost interesat de creativitate încă de la o vârstă fragedă. În copilăria sa îndepărtată, vocalistul a încercat chiar să organizeze un grup cu prieteni apropiați, dar a reușit să cucerească scena abia după ce s-a mutat la Moscova. Înainte de aceasta, artistul a călătorit împreună cu părinții săi în orașe din regiunea Donețk și chiar a reușit să se stabilească în Mariupol pentru o scurtă perioadă de timp.

După ce a terminat nouă clase, Roman a decis să facă o specialitate. Contrar dorinței sale pentru muzică, în loc de o direcție creativă, a ales Colegiul de Construcții și Economie din Novocherkassk, unde a studiat pentru a deveni constructor, după care s-a mutat la Moscova.

Moscova nu crede în lacrimi, așa că la început artistul a avut dificultăți. Pentru a-și câștiga cumva existența, s-a angajat ca decorator la Muzeul de Artă Contemporană Zurab Tsereteli. În timpul liber, aspirantul cântăreț a compus cântece. Dându-și seama că reparațiile nu pot realiza mare lucru, interpretul a considerat că este necesar să-și schimbe profesia. De ceva vreme a lucrat ca agent de securitate la un club de noapte și a sunat activ case de discuri. Așa că, de altfel, Roman l-a contactat pe producătorul Alexander Voitinsky, care colaborase anterior cu producătorul grupului t.A.T.u., Ivan Şapovalov.

Mastodontul show-ului autohton a recunoscut rapid potențialul mare al lui Roman și a decis să formeze o trupă rock. Participanții rămași au fost găsiți prin intermediul internetului.

img-13

YouTube video

img-15

img-16

Calea creativă a grupului muzical „Zveri” datează din anul 2000, când muzica pop era răspândită pe scenă. Grupul a avut șansa de a se face cunoscut pentru prima dată în 2001. Cântecul lor de debut „For You” a fost plăcut de ascultători, iar videoclipul single-ului a ajuns chiar și la MTV.

După 3 ani de muncă, echipa a lansat primul album „Hunger” în 2003, printre melodiile cărora melodia „Everything that concerns you” s-a dovedit a fi un adevărat hit. În parte, single-ul a devenit cartea de vizită a trupei. Compoziția este încă populară printre fanii pop rock.

Băieții nu au întârziat mult cu al doilea record. În 2004 au înregistrat albumul de studio  „Districts and Neighborhoods”. Cu noul material, „ZVERI” a plecat într-un mare turneu în Rusia și a susținut, de asemenea, un concert major în „Ice”. În același an, trupa a reprezentat Rusia la MTV Europe Music Awards de la Roma. În principiu, următoarele trei albume de lungă durată „When we are together, no one is cooler”, „Futher” și „Muses” nu s-au dovedit a fi mai rele, dar interpreții au început să fie acuzați de lipsă de originalitate. Așadar, când vă familiarizați cu înregistrările ulterioare „One on One” și „No Fear”, veți auzi un sunet fundamental nou. Acel maximalism tineresc recunoscut i-a părăsit, versurile au devenit mai largi în sens, iar melodiile au devenit mai profunde.

Următoarele trei albume de lungă durată „When we are together, no one is cooler”, „Futher” și „Muses” nu s-au dovedit a fi mai rele, dar interpreții au început să fie acuzați de lipsă de originalitate.

În 2005, a fost lansat un disc de remixuri și „Zveri – Karaoke”. Începe înregistrarea celui de-al treilea album. În toamnă, apare în rotație prima melodie de pe viitorul disc, „Roma, sorry”. Albumul în sine, intitulat „When we are together, no one is cooler”, a fost lansat în martie 2006.

„Zveri” a primit o serie de premii în domeniul spectacolului. În 2004 și 2005, grupul a fost numit „Cea mai bună trupă rock” conform canalului Muz-TV. În 2005, grupul a primit un premiu similar de la MTV Rusia. În 2004, „Beasts” a primit premiile MTV Europe Music Awards drept „Cel mai bun interpret rus”. Grupul a jucat și în filmul „Words and Music”. În 2007, Roma Zver a lansat prima parte a cărții sale „Rain Pistols”, dedicată istoriei grupului.

YouTube video

Biografia trupei are și câteva momente emoționante. În 2006, solistul s-a certat cu organizatorii Gramofonului de Aur. Conducerea evenimentului i-a pus o condiție ca să cânte sub placaj, deoarece astfel de concerte nu sunt înregistrate cu sunet live. Dar Bilyk nu și-a abandonat propriile opinii. În momentul în care a început compoziția, artistul pur și simplu nu a urcat pe scenă.

De asemenea, „Zveri” au fost implicați intr-un scandal cu organizatorii MTV Russian Music Awards. În 2008, muncitorii nu le-au oferit condiții adecvate pentru un spectacol live, ceea ce a dus în cele din urmă la un moment  de nervozitate a liderului. După 10 minute, liderul trupei, arătând publicului degetul mijlociu, a părăsit scena. Din 2016, grupul a lansat cel puțin cinci mini-albume. Roman a decis că este mai important pentru grup să creeze un produs pentru adulți de înaltă calitate.

„Cât despre creativitate – nici nu știu, după ce au trecut 20 de ani, am început să scriu mult mai puțin, desigur, pentru că e o prostie să scrii ceea ce ai scris înainte. Și de aceea, de-a lungul timpului, vreau să scriu mai corect, mai pe scurt…”, a spus Roman Bilyk.

YouTube video

 

Published/February 2, 2024

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!