Răsturnare de situație in cazul de fraudă civilă Trump. Instanța din New York a redus garanția la 175 de milioane de dolari

Views

SUA, 25 martie Un tribunal din New York i-a oferit astăzi o primă șansă lui Donald Trump, când  termenul pentru fostul președinte a-și asigura o garanție care să acopere pierderea de 454 de milioane de dolari pentru recentul său caz de fraudă a expirat.

YouTube video

March 25, 2024, Nova Stories | News

Un complet de judecători ai curții de apel i-a dat lui Trump 10 zile pentru a-și asigura o obligațiune mult mai mică de 175 de milioane de dolari cu doar câteva ore înainte ca procurorul general din New York să poată începe legal procesul lung și lent de confiscare a bunurilor sale.

Reducerea sumei obligațiunii nu reduce amenda totală de 454 de milioane de dolari pe care Trump ar trebui să o plătească în cele din urmă dacă o instanță de apel va menține hotărârea.

Mai degrabă, o obligațiune funcționează ca o asigurare că Trump va plăti întreaga sumă a amenzii în cazul în care recursul său nu va avea succes. Nu este clar cât timp va dura ca instanța de apel psă emită o hotărâre, deși ar putea dura cel puțin câteva luni.

Săptămâna trecută, avocații lui Trump au spus că este o „imposibilitate practică” pentru el să obțină o garanție de o jumătate de miliard de dolari, acoperind întreaga amenda din pierderea din fraudă. „O garanție de această dimensiune este extrem de rar văzută.

În circumstanța neobișnuită în care este emisă o obligațiune de această dimensiune, aceasta poate fi oferită celor mai mari companii publice din lume, nu persoanelor fizice sau întreprinderilor private”, au susținut avocații săi.

Reducerea sumei obligațiunii nu reduce amenda totală de 454 de milioane de dolari, dar asigură că Trump va plăti suma integrală dacă recursul său nu va avea succes.
Odată cu amenda, Trump se confruntă și cu interdicția de a conduce orice companie cu sediul în New York și de a obține împrumuturi de la orice bănci din stat pentru următorii trei ani.
Judecătorii de apel au convenit să oprească ambele interdicții, pe măsură ce instanța decide asupra recursului.
Un monitor desemnat de instanță, care a supravegheat raportarea financiară a Organizației Trump în ultimii ani, este de așteptat să continue supravegherea companiei pentru încă trei ani, ca parte a hotărârii.
Dacă instanța de apel ar fi confirmat suma totală a amenzii pentru garanție, biroul procurorului general ar fi început probabil procesul lent de confiscare a bunurilor lui Trump fără o garanție completă.
Vineri, biroul lui James a depus hotărâri în comitatul Westchester, la nord de New York City, unde se află terenul și terenul de golf Seven Springs al lui Trump.
O altă judecată fusese deja pronunțată în New York City, unde se află unele dintre cele mai faimoase active ale lui Trump, inclusiv Trump Tower și 40 Wall Street.
Într-o declarație, biroul procurorului general a subliniat că „hotărârea de 464 de milioane de dolari – plus dobândă – împotriva lui Donald Trump și a celorlalți inculpați rămâne în vigoare”.
„Donald Trump se confruntă în continuare cu răspunderea pentru frauda sa uluitoare”, se arată în declarație.
„Instanța a constatat deja că s-a implicat în ani de fraudă pentru a-și umfla în mod fals valoarea netă și a se îmbogăți pe sine, familia și organizația sa pe nedrept.”
Pe Truth Social, site-ul de socializare al lui Trump, Trump i-a atacat din nou pe James și Arthur Engoron, judecătorul care a supravegheat cazul de fraudă.
„Este a 5-a oară în acest caz când a fost răsturnat, un record. Credibilitatea lui și a Letitiei James a fost spulberată. Vom respecta decizia Diviziei de Apel și vom publica fie o obligațiune, valori mobiliare echivalente, fie numerar. Acest lucru arată, de asemenea, cât de ridicolă și scandaloasă a fost decizia inițială a lui Engoron la 450 de milioane de dolari”, a scris Trump in rețeaua socială.
Chiar dacă lui Trump probabil îi va fi mai ușor să asigure o obligațiune pentru o sumă mai mică, este totuși o angajament financiar serios pentru oricine acceptă să asigure o astfell de obligațiune pentru fostul președinte.
Trump a adăugat un potențial de 3 miliarde de dolari la activele sale vineri, când rețeaua sa de socializare Truth Social a finalizat o listare de lungă durată la bursă.
March 25, 2024, Nova Stories News
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!