SHOCK NEWS! In SUA se prăbușesc PODURILE MARITIME. Accidentul a fost provocat de o navă

Views

SUA, 23 mar Un pod de mari dimensiuni din Baltimore s-a prăbușit în râul Patapsco după ce o navă container a lovit de structura de rezistență a podului. Două persoane au fost salvate până acum iar rapoartele de presă spun că cel puțin 20 de persoane ar putea fi anunțate dispărute după ce au căzut în apă.

March 26, 2024, Nova Stories | News

Incidentul a avut astăzi, un pod major – Francis Scott Key Bridge – din orașul american s-a prăbușit în râul Patapsco, după ce o navă container i-a afectat structura de rezistență. Podul s-a rupt și s-a scufundat în apa înghețată a râului în jurul orei 1.30, ora de Est (ET), împreună cu vehicule și oameni. O operațiune de căutare masivă este în desfășurare.

YouTube video

Wes Moore, guvernatorul statului Maryland a declarat marți dinineața starea de urgență.

Cum s-a produs tragedia?

La primele ore ale dimineții de marți, o navă portacontainere sub pavilion Singapore, Dali, a lovit un dig de beton care susținea podul Francis Scott Key din Baltimore. După numai câteva secunde de la impact aproape întregul pod s-a prăbușit, timp în care mai multe autovehicule și oameni au fost proiectate direct în apele înghețate.

Luminile unor presupuse mașini de pasageri pot fi văzute pe pod în filmările CCTV cu câteva secunde înainte de prăbușire. Unii antreprenori lucrau la pod în acel moment, au spus oficialii din Maryland.

YouTube video

Managerii Dali, Synergy Marine Group, au spus că niciunul dintre membrii echipajului, inclusiv cei doi piloți ai săi, nu a fost rănit.

Dali trebuia să navigheze pe ruta companiei de transport maritim Maersk către Sri Lanka, a arătat site-ul web al companiei daneze.

Proprietarul înregistrat al navei sub pavilion Singapore este Grace Ocean Pte Ltd, iar managerul este Synergy Marine Group, arată datele LSEG.

Nava are o lungime de 948 de picioare marine (289 de metri) și a fost stivuită cu containere.  Nava de marfă 

Despre pod

Podul Francis Scott Key este o structură cu patru benzi care se află la 185 de picioare deasupra râului.

S-a deschis în 1977 și traversează râul Patapsco. Podul transportă 11,3 milioane de vehicule pe an, potrivit Autorității de Transport din Maryland, pe autostrada I-695 care înconjoară Baltimore, cunoscută și sub numele de Baltimore Beltway.

Published/March 26, 2024, Nova Stories News

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!