SUA își avertizează diplomații din Israel să nu părăsească trei orașe

Views

April 12, 2024, Nova Stories | News

Nova Stories, 12 apr — SUA i-a avertizat pe diplomații și angajații ambasadelor din Israel evite orice fel de călătorie și să nu părăsească trei orașe: Ierusalim, Tel Aviv și Beersheba. Anunțul vine pe fondul unor informații precum că Iranul pregătește un atac asupra Israelului.

Iranienii au amenințat că vor ataca Israelul imediat după ce consulatul din Siria a fost lovit de rachete pe 1 aprilie curent. Se presupune că atacul ar fi fost declanșat de Israel, datorită faptului că în momentul respectiv în clădirea consulatului se afla un comandant iranian cunoscut.

Comandantul american al operațiunilor SUA din Orientul Mijlociu, Erik Kurilla, a devansat vizita sa în Israel pe fondul amenințărilor Iranului.

Amintim că, în octombrie, anul trecut, Siria a mai fost ținta atacurilor israeline, datorate prezenței militare a Iranului în Siria, iar atunci rachetele israeliene au lovit aeroporturile internaţionale din Damasc şi Alep, ucigând cel puţin doi angajați, potrivit presei de stat siriene. In luna februarie a acestui an Israelul a lansat alte atacuri asupra Siriei mi multe rachete lovind capitala damasc și districtul Kafr Soussa.

YouTube video

April 12, 2024, Nova Stories News

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!