Trump hăituit de justiția americană. Preferatul republicanilor este vizat de tentative ilicite pentru a modifica rezultatul alegerilor din 2020

Views

Zece capete de acuzare pentru Donald Trump au fost validate de justiția din statul american Georgia. Trump se află în campanie pentru desemnarea sa din partea republicanilor și pare să fie candidatul preferat pentru Casa Albă în 2024 . El este vizat în dosarul privind tentative ilicite pentru obținerea modificării rezultatului alegerilor desfășurate în 2020.

După o zi de depoziţii ale martorilor chemaţi de acuzare, marele juriu din comitatul Fulton, care include Atlanta, capitala acestui stat din sud-estul Statelor Unite, a aprobat cele zece acuzaţii care i-au fost prezentate. În acest moment nu este cunoscută identitatea şi numărul celor urmăriţi penal.

Donald Trump, care face campanie pentru Partidul Republican în vederea desemnării candidaturii sale la scrutinul prezidenţial din 2024, se numără printre aceste persoane.  Aceasta ar fi a patra inculpare penală în mai puţin de şase luni.

Juriştii susţin că procuroarea districtuală a comitatului Fulton, Fani Willis, intenţionează să folosească o lege în vigoare în statul Georgia privind delincvenţa în grup organizat. Legea respectivă este folosită împotriva unor bande periculoase și prevede pedepse cu închisoarea de la 5 la 20 de ani.

Cazul este investigat de procuroarea Fani Willis încă din 2021 pentru a stabili dacă există suficiente elemente pentru a-l pune sub acuzare pe Donald Trump, în special pentru acte de fraudă şi ingerinţă electorală.

Trump l-a atacat luni pe platforma sa Truth Social pe fostul viceguvernator republican al Georgiei, care a depus mărturie la finalul zilei, sfătuindu-l că “ar face bine să nu depună mărturie” în faţa marelui juriu. El a atacat-o, de asemenea, din nou pe procuroarea Fani Willis.

Ancheta a fost declanşată având la bază o convorbire telefonică din ianuarie 2021 a lui Donald Trump  a cărei înregistrare a fost făcută publică. Trump îi cerea unui înalt oficial local, Brad Raffensperger, să “găsească” cele aproximativ 12.000 de buletine de vot pe numele său, care îi lipseau pentru a-i câştiga pe cei 16 mari electori ai acestui stat.

Acuzaţiile ar urma să dezvăluie “o serie de acte ilegale pentru a modifica rezultatul alegerilor din Georgia: piraterie informatică, declaraţii false, hărţuire etc”, a enumerat pe reţelele de socializare Anthony Kreis, profesor de drept al universităţii din Georgia.

Probabilitatea ca Trump să câștige alegerile din 2024 este deosebit de mare, însă în cazul în care va fi condamnat, Donald Trump nu va putea să obţină renunţarea la urmărirea penală de către biroul procurorului, deoarece acesta este un caz la nivelul statului Georgia asupra căruia statul federal nu are autoritate.

Donal Trump urmează să fie judecat în 2024. El va trebui să răspundă acuzațiilor privitoare la cumpărarea tăcerii unei actriţe porno în faţa justiţiei din statul New York, şi deasemenea, pentru presupusa neglijenţă în gestionarea documentelor confidenţiale în faţa justiţiei federale din statul Florida.

August 15, 2023
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!