Migranții din Venezuela au luat cu asalt Texasul. Primarul orașului New York, Eric Adams, a apărut ca un critic vocal al gestionării crizei de către administrația Biden

Views

Oficialii au estimat că ar fi văzut aproximativ 4.000 de migranți deplasându-se spre orașul texan Eagle Pass, informează FOXNEWS.

Mii de imigranți ilegali adulți predominant venezueleni au venit către Texas și s-au adunat miercuri sub un pod din apropiere, amintind de criza migranților haitieni de acum doi ani.

img-4

img-5

YouTube video

Migranții s-au adunat sub pod și așteptau să fie procesați de către Poliția de Frontieră, în speranța de a fi eliberați în S.U.A.

Mulți dintre ei au declarat pentru FOX News că sosesc din Venezuela, unii spunând că au ajuns cu un tren din Mexic. Armata mexicană s-a desfășurat pe partea mexicană a graniței, dar nu i-a împiedicat pe migranți să treacă.

În ultimele zile, SUA au înregistrat o creștere bruscă a numărului de persoane la punctele de trecere de la granița de sud. Oficialii au inregistrat peste 45.000 de migranți în ultimele cinci zile.

Surse au mai declarat pentru FOX News că au avut loc și în luna august au fost procesati în jur de 230.000 de migranți. Serviciul Vamal și Protecția Frontierei nu au publicat încă cifrele oficiale. Acești 230.000 ar fi în creștere semnificativă de la peste 180.000 în iulie și 144.000 în iunie. Cifrele din august ar marca cea mai mare lună din 2023.

Sectoarele de patrulare de frontieră au fost copleșite de cifrele pe care le văd, eliberări masive în stradă având loc în ultima săptămână în Tucson și San Diego.

Scenele din Eagle Pass amintesc de criza migranților haitieni din septembrie 2021, în care mii de adulți predominant haitieni s-au adunat în condiții mizerabile sub un pod din Del Rio, provocând o durere de cap majoră pentru administrația Biden și atrăgând atenția națională asupra crizei la graniță.

Administrația a spus, de asemenea, că poate face atât de multe, având în vedere sistemul „defect” în care se lucrează și a cerut Congresului să ofere mai multe finanțări și să adopte un proiect de lege privind reforma imigrației introdus în 2021.

Republicanii au respins acel proiect de lege deoarece ar fi inclus o cale de obținere a cetățeniei pentru milioane de imigranți ilegali.

Republicanii au adoptat o legislație în Parlament pentru a reporni construcția zidului de frontieră, a crește securitatea frontierei și a restricționa cererile de azil la graniță și au încercat să o includă într-o rezoluție continuă pentru a menține finanțarea guvernului până la sfârșitul lunii — dar se pare că puțin probabil să obțină un sprijin democrat semnificativ.

Între timp, administrația Biden a simțit și o presiune în creștere din partea jurisdicțiilor democrate în care au călătorit migranții. Primarul orașului New York, Eric Adams, a apărut ca un critic vocal al gestionării crizei de către administrație, solicitând mai mult ajutor federal și alte tipuri de asistență, deoarece se ocupă de cei peste 110.000 de migranți care au călătorit în orașul autodescris „sanctuar” din ultimul an.

September 21, 2023

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!