Kim Jong Un a cerut „intensificarea radicală” a producţiei de rachete

Views

Kim Jong Un a cerut „intensificarea radicală” a producţiei de rachete, informează agenţia de presă de stat KCNA, în timp ce Seulul şi Washingtonul au planificat deja efectuarea de manevre militare comune.

Kim a dat ordinul în timpul vizitei efectuate vineri și sâmbătă la fabrici care produc rachete tactice, platforme de lansare a rachetelor, vehicule blindate și proiectile de artilerie.

Armata Coreei de Nord trebuie să aibă „o putere militară copleşitoare” şi să fie „pregătită să facă faţă oricărui război în orice moment”, a declarat Kim, adăugând că puterea militară nord-coreeană este obligată să „anihileze” inamicul în cazul în care este atacată, a informat KCNA.

Inspecția președintelui nord-coreean vine în contextul unor noi tensiuni în regiune datorate exercițiilor militare comune anuale desfășurate de Coreea de Sud împreună cu Statele Unite, pe care autoritățile de la Phenian ca fiind acțiuni provocatoare și deasemenea o repetiție pentru un eventual război.

Vizita este cea mai recentă dintr-o serie de alte deplasări la fabricile de armament, unde Kim a ordonat producția în masă de arme.

„El a fixat un obiectiv important: creşterea considerabilă a capacităţii de producţie de rachete” şi a subliniat rolul fabricii în „accelerarea” pregătirilor pentru un război, potrivit KCNA. Acesta a  subliniat că este „necesar de a creşte producţia de obuze”.

Coreea de Sud și Statele Unite vor organiza exercițiile comune de vară „Ulchi Freedom Shield” în perioada 21-31 august.

Exercițiile din acest an sunt cele mai extinse de până acum. Vor fi mobilizați zeci de mii de soldați din ambele părți, precum și din unele state membre ale Comandamentului ONU și se vor desfășura 30 de programe de antrenament, au comunicat autoritățile din Coreea de Sud. Statul major din Seul a spus că este vorba despre „un exerciţiu dificil şi realist, menit să consolideze dispozitivul de apărare comun şi capacităţile de reacţie ale alianţei”.

Autoritățile de la Phenian sunt de părere că aceste exerciţii sunt repetiţii pentru o invazie şi a avertizat în mod repetat că va lua măsuri „zdrobitoare” pentru a răspunde acestor provocări din partea SUA și a Coreei de Sud.

August 14, 2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!