Marina Tauber a fost „agresată verbal” de Svetlana Colesnic:„Dvs. sunteți recunoscută ca neconstituțională”

Views

Marina Tauber a  mers la Comisia Electorală de Circumscripție Bălți pentru a afla de ce i se refuză înmânarea listelor de prescripție pentru a se înscrie în cursa pentru fotoliul de primar. A venit și răspunsul președintelui de comisie Svetlana Colesnic: „Sunteți neconstituțională”.

Tauber susține că a aflat din presă despre faptul că i s-a dat interzis la candidatura pentru funcția de primar al Municipiului Bălți. De aceea a mers să ceară explicații chiar de la membrii autorității competente, însă mare i-a fost mirarea când a aflat că există o decizie în acest sens în baza căreia sa emis și un act de hotărâre. După minute bune de dispută verbală între deputata Marina Tauber și președinta Comisiei Electorale de Circumscripție Bălți Svetlana Colesnic, candidatul independent Marina Tauber a aflat că pe proprie persoană ori pe persoană fizică  „este neconstituțională”.  Deci, Tauber este in afara constituției.

Cum poate fi o persoană care deține cetățenia unui stat în afara constituției, nimeni probabil nu a înțeles. Un lucru este cert, Partidul Politic Șor, formațiunea politică pe listele căreia Tauber a obținut mandatul de deputat in Parlamentul Republicii Moldova, a fost declarat neconstituțional. 

YouTube video

„Am aflat din presă despre faptul că mi-a fost refuzată cererea de înregistrare în calitate de candidat la funcția de primar al municipiul Bălți. Împreună cu avocații și echipa mergem să vedem despre ce este vorba. Menționez, că ieri președintele Comisiei Electorale de Circumscripție, Svetlana Colesnic m-a invitat să vin astăzi să primesc listele de subscripție și legitimația, fapt care îl pot și demonstra”, a spus Marina Tauber, înainte de a intra în sala de ședință.

Președintele CECEM Bălți Svetlana Colesnic a declarat că Marina Tauber a fost citată pentru a i se aduce la cunoștință decizia Consiliului. „Nu este adevărat, eu nu am fost anunțată”, a spus Tauber.

„Dvs sunteți recunoscută ca neconstituțională!”, a declarat Svetlana Colesnic.

„Eu sunt neconstituțională? Eu sunt deputat în Parlament, iar ce faceți dvs aici este ilegal. Vom chema și poliția, CNA și procuratura”, a declarat Tauber.

September 21, 2023

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!