Noul model BELGEE fabricat in Belarus i-a fost prezentat președintelui Lukașenko

Views

La BELGEE, elicopterul Președintelui a aterizat pe teritoriul întreprinderii. In apropiere se află o parcare unde pot fi văzute noile modele ale producției auto autohone dezvoltate in pateneriat cu compania chineză Geely Auto, parte a Zhejiang Geely Holding Group. 

January 20, 2024, Nova Stories | News

În prezent, producția de mașini de pasageri se dezvoltă în Belarus în principal în două direcții. În primul rând, aceasta este SJSC „BELGEE”.  A doua direcție recent apărută este cooperarea cu producătorul chinez FAW sub marca Hongqi.

Alexander Lukașenko a remarcat importanța dezvoltării cooperării cu partenerii chinezi care au competențe moderne în industria auto.

“Întreprinderea a reușit. Să nu ne lăudăm prea mult. Mai avem un drum lung de parcurs (în problema localizării producției. – Notă)”, a spus șeful statului. “Mai departe – doar înainte!” – a subliniat liderul belarus.

Vorbind despre industria auto din Belarus, Alexander Lukashenko a exprimat figurativ că, în acest sens, „suntem o pasăre care zboară nu pe o aripă, ci pe o aripă și jumătate”. El a explicat că țara produce camioane, basculante și autobuze, dar producția de autoturisme a fost mai puțin dezvoltată.

“Ar trebui să existe o mașină de pasageri în această linie. Asta este pentru oameni. Trebuie să ajungem la fiecare persoană. Oamenii vor să cumpere această mașină. Sarcina principală a guvernului și a ministrului este să satisfacă cererea. Este de dorit să satisfacem această cerere. În caz contrar, un loc sfânt nu este niciodată gol, vor veni concurenți. De aceea, este necesar, pe cât posibil, creșterea producției de autovehicule de pasageri”, a subliniat șeful statului.

După cum i-a fost raportat șefului statului, industria auto autohtonă în ansamblu demonstrează rezultate bune de performanță. De exemplu, în 2023, a fost atins cel mai mare volum de export din ultimii 20 de ani. Se implementează un program de investiții pe scară largă, inclusiv cu participarea părții ruse, care în condițiile actuale este foarte interesată de produsele industriei auto din Belarus și este gata să finanțeze proiecte relevante. La urma urmei, Belarus are atât unități de producție, cât și specialiști cu anumite competențe.

“Trebuie să profităm de acest lucru. Există o piață, există cerere”, a spus președintele. “Ei vor să facă afaceri cu noi. Avem competențe, le-am păstrat. Trebuie să profităm de acest lucru, mai ales că ei dau bani.”

Vehiculele electrice din Belarus sunt, de asemenea, la mare căutare pe piață. Țara implementează două proiecte pilot pentru a transfera transportul de pasageri la transportul electric în districtul Zhodino și Shklov, cu dezvoltarea infrastructurii corespunzătoare. Finalizarea proiectelor și livrarea de vehicule electrice este planificată pentru primul trimestru al anului 2024. Scopul este de a crește treptat utilizarea energiei electrice în transportul de pasageri, de a reduce poluarea aerului și de a practica competențele existente ale țării în producția de vehicule electrice și stații de încărcare.

“Este corect. Trebuie să le arătăm oamenilor la nivel local că aceasta este o perspectivă și trebuie să lucrăm în această direcție”, a evaluat șeful statului.

Potrivit experților, producătorii de vehicule electrice au contracte pentru anul în curs și acum încheie contracte pentru 2025; produsele lor sunt la mare căutare.

“Asta înseamnă că nu m-am înșelat când a fost luată decizia de a construi o fabrică de producție de autobuze. Trebuie doar să-l construim rapid, cât timp există cerere”, a menționat Lukașenko.

Una dintre principalele tendințe globale în prezent este producția de mașini care utilizează energie electrică nepoluantă. În Belarus, a remarcat președintele, de asemenea am decis că este necesar să mergem pe această cale, dezvoltând producția existentă. „Scopul vizitei mele este perspectiva”, a  mai adăugat președintele.

YouTube video

Published/January 20, 2024

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!