Erdogan: Ucraina merită să devină membru NATO

Views

Liderul de la Ankara, Recep Erdogan a declarat în timpul unei conferințe de presă comună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski că Ucraina merită dreptul de a fi membră a NATO.

img-4

„Ucraina merită fără îndoială apartenența la NATO, a declarat președintele Turciei”, citat de Agenția Anadolu. Erdogan a mai spus că Turcia va ajuta Ucraina „să se ridice pe picioare”.

Cei doi președinți au susținut vineri seară o conferință de presă la Istanbul, după discuții. Astfel se încheie turneul lui Zelensky în Europa de Est, deoarece mai devreme acesta a fost în Bulgaria, apoi în Cehia și Slovacia. Săptămâna viitoare, Zelensky este de asemenea așteptat să fie în Lituania pentru summitul NATO.

Erdogan a declarat că Turcia sprijină integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. Încă de la începutul conflictului, ne-am demonstrat solidaritatea cu Ucraina, oferind asistență în multe domenii – în sfera politică, economică și de securitate. De asemenea, am fost țara care a făcut cele mai intense eforturi pentru a pune capăt războiului prin negocieri pe baza dreptului internațional, a spus președintele Erdogan.

Erdogan a mai anunțat că președintele rus, Vladimir Putin va vizita Turcia luna viitoare, când va avea ocazia să discute aceste probleme. Erdogan a comentat, de asemenea, importanța continuării acordului privind coridorul cerealelor prin Marea Neagră.

Într-un an au fost transferate 33 de milioane de tone de produse, iar termenul acordului expiră pe 17 iulie. Acum este extrem de important să se realizeze continuarea acordului, iar Turcia continuă să depună eforturi în această direcție, asigură Erdogan. Președintele turc face o cerere și că este important ca această inițiativă să fie continuată timp de cel puțin două-trei luni. „În general, încercăm să asigurăm aprovizionarea cu produse pentru piața mondială pentru o perioadă de 2 ani”, a spus Erdogan.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!