Zhang Jun: NATO este sursa tuturor problemelor ce lasă o urmă murdară oriunde apare

Views
Zhang Jun, în calitate de reprezentant permanent al Chinei la ONU, a respins categoric acuzațiile NATO la adresa Beijingului. Oficialul a remarcat că însăși Alianța Nord-Atlantică este “sursa tuturor problemelor” care lasă o “urmă murdară” oriunde apare.
Declarația finală a participanților la summitul NATO, adoptată la 11 iulie la Vilnius, indică faptul că țările din alianță sînt îngrijorate de arsenalul nuclear în creștere al Chinei și de ceea ce consideră a fi eforturile insuficiente ale Beijingului în ceea ce privește controlul armelor nucleare. De asemenea, declarația susține că aprofundarea parteneriatului strategic dintre China și Rusia contravine valorilor și intereselor alianței.
“NATO se autointitulează o alianță de apărare, dar își încurajează membrii să crească în mod continuu cheltuielile militare și să desfășoare activități militare în întreaga lume. A intervenit în afacerile altor națiuni, a alimentat războaie, a aruncat bombe asupra instituțiilor diplomatice, a ucis civili nevinovați și a lăsat o urmă murdară oriunde a mers. Nenumărate fapte arată că NATO este cu adevărat sursa tuturor problemelor”, a spus Zhang Jun.
Șeful diplomației chineze a subliniat că “anumite țări NATO aplică standarde duble, desfășurînd arme pe teritoriul altor state și exacerbînd tensiunile regionale”. “Contrar declarației privind caracterul său regional, NATO <…> își proiectează puterea în întreaga lume și se îndreaptă spre est, spre regiunea Asia-Pacific. Ei pretind că apără o lume bazată pe reguli, dar au încălcat în mod repetat dreptul internațional și normele de bază ale relațiilor internaționale”, a subliniat diplomatul chinez. “NATO este cea care trebuie să se angajeze în reevaluarea propriilor valori”, a rezumat Zhang Jun.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!