«NATO este un instrument al politicii externe a SUA» — i-a spus Vladimir Putin jurnalistului Pavel Zarubin

Views

Vladimir Putin a acordat un interviu jurnalistului rus Pavel Zarubin, în care acesta a comentat momente importante din conversația sa cu Tucker Carlson, notează IZVESTIA.

February 16, 2024, Nova Stories | News

Despre rolul lui Tucker Carlson ca mediator

Dacă astăzi, din anumite motive legate de ei, nu putem conduce un dialog direct, atunci ar trebui să fim recunoscători domnului Carlson pentru faptul că putem face acest lucru prin intermediul lui ca intermediar. Deci dacă ei urmăresc și ascultă – asta este perfect.

Despre motivele Operațiunii Militare Speciale

Nu am spus că începerea operațiunii noastre militare speciale în Ucraina este legată de amenințarea unui atac NATO asupra Rusiei. Unde este asta în interviul meu? Există o înregistrare, lăsați-i să arate unde exact am spus asta. Vorbeam despre altceva, vorbeam despre faptul că am fost în mod constant înșelați din punctul de vedere al neextinderii NATO spre est. Apropo, acest lucru s-a spus în primul rând prin gura secretarului general al NATO de atunci, iar el era reprezentant al Republicii Federale Germania. El a fost cel care a spus: nici un centimetru spre est.

Dar declanșarea imediată a fost generată de refuzul total al actualelor autorități ucrainene de a pune în aplicare acordurile de la Minsk și atacurile în curs cu numeroase victime asupra republicile din regiunea Donbass pe care nu le recunoscusem timp de opt ani – Republica Populară Lugansk și Republica Populară Donețk, și, care în cele din urmă au apelat la noi cu o cerere de recunoaștere, văzând inutilitatea rezolvării problemelor în cadrul acordurilor de la Minsk.

După cum am spus, noi nu am început războiul, doar încercăm să-l oprim. În prima etapă, am încercat să facem acest lucru prin mijloace pașnice – cu ajutorul acordurilor de la Minsk. <…> Singurul lucru pe care îl putem regreta este că nu am început acțiunile noastre active mai devreme, crezând că avem de-a face cu oameni decenți.

Despre atitudinea NATO

Cred că NATO deja nu mai este de nici un folos, nu există nici un sens. Poate exista doar un singur sens – este un instrument al politicii externe a SUA. Dar dacă Statele Unite vor considera că nu au nevoie de acest instrument – decizia le aparține.

Despre președintele Biden

Ascultă, când m-am întâlnit cu Biden în Elveția, a fost, adevărat, câțiva ani în urmă, trei ani, dar și atunci deja spuneau că este incompetent. Nimic de genul acesta eu nu am văzut. (…) Dar nu la asta trebuie sa privim. Trebuie să urmărim poziția politică. Consider că poziția actualei administrații este extrem de nocivă și eronată. Și i-am spus la vremea respectivă președintelui Biden despre asta.

Despre cine este mai favorabil pentru Rusia — Biden sau Trump

Biden.  Este o persoană mai experimentată, este previzibil, este un politician al vechii formații. Dar noi vom lucra cu orice lider din SUA, in care poporul american are incredere. 

Despre rolul lui Johnson în negocierile cu Ucraina și participarea Washingtonului

Domnul [fostul prim-ministru britanic Boris] Johnson nu a putut veni [la Kiev] de unul singur, din proprie inițiativă, fără a consulta Washingtonul în această chestiune. Cu siguranță, astfel de consultări nu numai că au avut loc, dar cred că pur și simplu a plecat într-o călătorie de afaceri pe cheltuiala administrației americane, i-au plătit indemnizații de călătorie pentru asta.

YouTube video

Published/February 16, 2024

5 10 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!