Cele mai bune filme prezente la Oscar în 2024

Views

Film&TV, 18 martie — Oppenheimer, Barbie, Killers of the Flower Moon — toți nominalizații de anul acesta la Premiile Academiei.

Oppenheimer

Oppenheimer este candidat pentru cele mai multe premii cu un total de 13 nominalizări, inclusiv Nolan pentru regie și Cillian Murphy pentru actor într-un rol principal. Drama istorică se concentrează pe dezvoltarea armelor nucleare în deșertul New Mexico în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu o durată de trei ore, Oppenheimer nu este, în mod surprinzător, cel mai lung film câștigat pentru cel mai bun film – această onoare îi revine Killers of the Flower Moon – dar este cel mai probabil să plece cu cel puțin un trofeu.

YouTube video

Poor Things

Regizat de Yorgos Lanthimos, Poor Things este o reimaginare ciudată a romanului clasic Frankenstein. Filmul a primit un total de 11 nominalizări, inclusiv Emma Stone pentru cea mai bună actriță și Mark Ruffalo pentru rol secundar.
YouTube video
Barbie
În timp ce Barbie este candidată pentru opt premii, cel mai mare discurs online este despre cine nu a primit o nominalizare pentru implicarea lor în film: Margot Robbie. Actorul, care a lucrat și ca producător al filmului, nu a fost nominalizat pentru portretizarea ei a emblematicei păpuși de plastic. De asemenea, Gerwig nu a fost nominalizat pentru regie. În ciuda lipsei de recunoaștere în anumite categorii, nimic nu poate ignora faptul că Barbie a încasat peste 1 miliard de dolari la nivel mondial și rămâne cel mai mare succes de teatru al anului trecut.
YouTube video
YouTube video
Killers of the Flower Moon
Regizat de Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon se concentrează pe uciderea tragică a membrilor Națiunii Osage din Oklahoma în anii 1920. Nominalizarea lui Lily Gladstone pentru actrița principală este una dintre puținele ori când Academia a recunoscut munca nativilor americani. Filmul i-a adus lui Scorsese al zecelea premiu pentru regie. Acum că Killers of the Flower Moon este disponibil pentru a fi transmis acasă, ești liber să te oprești pentru câte pauze îți dorește inima.
YouTube video
The Zone of Interest
Adaptat după un roman din 2014 al lui Martin Amis, Zona de interes este o dramă înfiorătoare despre o familie nazistă care trăiește lângă perimetrul Auschwitz, un lagăr de concentrare, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Filmul a câștigat cel mai bun film britanic la Premiile BAFTA 2024.
YouTube video
Past Lives
Pe lângă cel mai bun film, Past Lives este nominalizat și pentru scenariul scris de Celine Song, care a regizat drama romantică. Ancorat de interpretarea subtilă a Gretei Lee în rolul principal, Past Lives este o cronică a tensiunii dintre doi oameni care au fost implicați romantic și se reîntâlnesc după ani de distanță.
YouTube video
The Holdovers
La aproape două decenii de la ultima sa nominalizare pentru un rol în Cinderella Man, Paul Giamatti este din nou nominalizat pentru cel mai bun actor pentru interpretarea din The Holdovers. În film, Giamatti joacă rolul unui profesor de internat care se leagă de studenți și personal deoarece toți sunt blocați împreună în vacanța de iarnă.
YouTube video
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!