Grupul „Leningrad”- extrem de controversat în Rusia a devenit popular în lume promovând adevărata realitate a vieții

Views

Leningrad. Da, „Leningrad” este și numele unui grup rus care scrie istoria prin versuri. Criticii spun că videoclipurile uneori extrem de dure nu pot oferi impulsuri pozitive celor care le privesc. Culturale sau nu, melodiile grupului „Leningrad” inspiră publicul să trăiască viața simplu și frumos. Și cel mai important, videoclipurile reflectă în general realitățile vieții. 

YouTube video

Lansată în 2016 a stârnit un val de critici în Rusia

Chiar dacă anii au trecut piesa este actuală și astăzi și va fi actuală, probabil, oricând în viitor.  Videoclipul este unul de excepție și privindu-l primești emoții pozitive. Vizualizări? Deja numărul este doar o cifră – 138 milioane.

La scurt timp după lansare piesa grupului muzical „Leningrad” a atras atenția autorităților.  Un oficial al orașului Sankt Petersburg a mulțumit public grupului de muzică Leningrad pentru piesa, „In Peter, You Drink”.  Viktor Kononov, șeful Comitetului pentru Dezvoltarea Turismului din oraș, a declarat că cântecul va atrage turiști în Sankt Petersburg.

Potrivit lui Kononov, indiferent de atitudinea cuiva față de cântecul lui Leningrad, ascultătorii sunt copleșiți de dorința de a vizita Sankt Petersburg, după ce o aud. „Nu trebuie să te apuci de tot ce se întâmplă în cântec, dar te face să vrei să vezi singur că aici în Sankt Petersburg există de toate: monumente, muzee, restaurante, evenimente și festivaluri pentru toate gusturile și toate vârstele”, a spus Kononov.

Leningrad a lansat videoclipul pentru „In Peter, You Drink”, pe YouTube pe 30 aprilie. La momentul scrierii acestui articol, videoclipul are aproape 3 milioane de vizualizări, aproape 3.500 de comentarii și 68.200 de voturi pozitive.

Criticii spun că piesa încurajează consumul de votcă și injosește autoritățile statului

Evgeny Bryun, psihiatru-narcolog șef al Ministerului Sănătății Publice din Rusia, a criticat cântecul lui Leningrad, plângându-se că pledează pentru consumul de vodcă. „Când auzi cântece de genul acesta și asculți trupa Leningrad, îți dai seama că Leningradul nu va deveni niciodată „Sf. Petersburg.’ […] Și [orașul] nu va deveni capitala culturală [a Rusiei], în timp ce trupe ca aceasta există. Și nu se poate face nimic în privința lor. Sunt doar ofensatori și sprâncene joase”, a declarat Bryun pentru ziarul Moskovsky Komsomolets.

Din 2014 în Rusia se aplică legea carea interzice injuriile în mass-media, teatru sau concerte

Din iulie 2014, în Rusia este în vigoare o lege împotriva înjurăturii în mass-media, teatru sau concerte. În 2016, primarul orașului siberian Novosibirsk i-a cerut celebrului grup rock rus Leningrad să se conformeze legii  la următorul concert din oraș, pe 3 iunie 2016. Primarul a cerut să fie evitate înjurăturile și apelurile extremiste la respectivul concert. Trupa, care este cunoscută pentru melodiile și videoclipurile lor provocatoare, a răspuns la apelul primarului spunând că nu își vor schimba versurile, a declarat la acea vreme agentul PR al trupei Dmitri Guguchkin pentru postul de radio Radio Baltika.

Videoclipul piesei arată că mai mulți locuitori ai orașului, inclusiv un șofer de taxi, un polițist rutier și un ghid turistic, renunță la tot pentru a porni într-o aventură alimentată de alcool prin oraș.

Videoclipul a stârnit controverse în Rusia, unii activiști ortodocși susținând că videoclipul promovează alcoolismul, abuzul de droguri și o atitudine negativă față de forțele de ordine. Pe 23 mai, procurorii au început o anchetă asupra videoclipului sub acuzația că ar putea „promova alcoolismul”. Ancheta s-a pornit în urma cererilor lui Evgheni Marchenko și a unor grupuri civile locale.

September 12, 2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!