Valul de proteste a măturat ca un uragan străzile Londrei. O sută de mii de protestatari au avut un mesaj unanim:„Palestina liberă”

Views

Furie, indignare și violențe Europa. Cele mai importante state situate pe continentul european, Franța, Germania și Marea Britanie au devenit o imensă scenă deschisă pentru protestele pro-palestiniene. In Londra aproximativ 100.000 de persoane au scandat mesajul: „Palestina liberă”. 

Săptămâna trecută, luni, 23 octombrie, musulmanii au transformat perimetrul din fața porții Brandenburg într-un loc de rugăciune la Berlin, in timp sâmbătă, 28 octombrie, la Londra protestele au fost marcate de violență datorită unor incidente dintre susținătorii palestinienilor și polițiști.

Un bărbat a fost arestat pe Whitehall după ce un ofițer a fost „lovit în cap cu un obiect” – martorii susțin că arma era un megafon. Cam în același timp, a fost distribuit online un videoclip șocant cu un grup de ofițeri de poliție care abordează un protestatar la pământ. Clipul de 20 de secunde a arătat trei ofițeri din poliția metropolitană reținând suspectul în timp ce o mulțime de oameni au inconjurat forțele de ordine, în timp ce țipau, fiind de-a dreptul în stare de șoc după intervenția in forță a polițiștilor.

YouTube video

Daily Mail a publicat imagini cu un protestatar pro-palestinian care îl lovește pe un ofițer de poliție cu o cutie de suc la Londra. Un bărbat a fost arestat pe Whitehall după ce un ofițer a fost „lovit în cap cu un obiect”.

YouTube video

Imagini video publicate de presa britanică arată cum manifestanți din capitala Regatului Unit scandau mesaje cu tentă clară de antisemitism. 

Potestele continuă la Londra.  Sâmbătă, 28 octombrie, mai mult de 100.000 de manifestanți au sosit în capitala Marii Britanii, a anunțat DAILY MAIL

Marșuri au avut loc sâmbătă în marile orașe din Marea Britanie, inclusiv Londra, Glasgow, Belfast și Bath, pentru a treia săptămână consecutiv, după ce forțele israeliene au declarat aseară o extindere a operațiunilor sale terestre ca răspuns la atacurile Hamas din 7 octombrie.

Poliția metropolitană a făcut o a doua arestare la sit-in-ul din Waterloo, după ce un bărbat a fost auzit strigând „remarci rasiste”. Protestatarul a fost arestat sub suspiciunea de „infracțiune a ordinii publice agravată rasial și de amenințare cu moartea”, a confirmat poliția.

Peste 200 de persoane au organizat un sit-in, scandând „încetarea focului acum”, potrivit grupului activist Sisters Uncut. Organizatorii din grupul de acțiune Sisters Uncut i-a acuzat pe ofițerii de poliție că „ne-au amenințat cu arestarea” și „sprijinirea genocidului”.

YouTube video

Octomber 30, 2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!