Liderul de centru-dreapta al Portugaliei Luis Montenegro a fost numit prim-ministru

Views

Lisabona, 21 martie – Liderul de centru-dreapta Luis Montenegro a fost desemnat prim-ministru al Portugaliei miercuri seara, dar va trebui să formeze un guvern de coaliție și să se confrunte cu o extremă dreaptă în creștere după victoria nu foarte confortabilă a partidului său la alegerile parlamentare, anunță agenția de presă LUSA.

March 21, 2024, Nova Stories | News

YouTube video

La scurt timp după aflarea rezultatelor Luis Montenegro le-a cerut PS și Chega să nu împiedice „guvernul pe care l-au dorit portughezii”. Tot atunci el a anunțat că „portughezii au vrut să schimbe guvernul” și „vor să schimbe politicile”.

Partitdul Social Democrat (PSD) a făcut campanie pe baza promisiunilor de a stimula creșterea economică prin reducerea taxelor și de a îmbunătăți serviciile de sănătate publică și educația nesigure, care au fost lovite de grevele profesorilor și ale lucrătorilor școlilor din cauza salariului.

Montenegro își va prezenta noul guvern miercurea viitoare, acesta urmând să preia mandatul pe 2 aprilie, a declarat noul lider ales reporterilor după o întâlnire cu președintele Marcelo Rebelo de Sousa. Întâlnirea lor a marcat sfârșitul procesului de numire a unui nou prim-ministru.

Social-democrații se află într-o actuală alianță de centru-dreapta a cărui lider este Montenegro formată din PSD (Partidul Social Democrat), Partidul Poporului (CDS–PP) și Partidul Monarhist Popular (PPM) – toate acestea sub titulatura de Alianța Democratică (AD).

AD condus de Montenegro a învins actualul Partid Socialist (PS) la alegerile din 10 martie, dar a câștigat doar 79 de locuri, cu mult sub majoritatea în parlamentul de 230 de locuri. Chiar și cu sprijinul micului partid Inițiativa Liberal (IL) prietenos cu afacerile, AD ar avea nevoie de sprijinul partidului anti-imigrație Chega pentru a ajunge la o majoritate de 116 locuri în adunare.

Published/March 21, 2024, Nova Stories | News

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!