Mike Pence nu îl va susține pe Donald Trump la alegerile ce vor avea loc în SUA

Views

Washington, 16 martie — Fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Mike Pence, a declarat vineri (15 martie) că nu îl va susține pe fostul său șef Donald Trump la viitoarele alegeri prezidențiale. 

March 16, 2024, Nova Stories | News

YouTube video

Într-un interviu acordat Fox News, Pence a spus: „Nu ar trebui să fie surprinzător că nu îl voi susține pe Donald Trump anul acesta”. Pence a adăugat că este incredibil de mândru de palmaresul său și al lui Trump în funcție.

Acestea sunt primele remarci ale lui Pence de când Trump a devenit candidatul GOP. A candidat împotriva lui Trump pentru nominalizarea partidului republican, dar a renunțat la oferta înainte de a începe votul în 2023.

Pence a fost văzut drept unul dintre cei mai loiali apărători ai lui Trump, dar și-a rupt relația cu el refuzând să accepte schema neconstituțională a acestuia de a încerca să rămână la putere după ce a pierdut alegerile prezidențiale din 2020.

„În timpul campaniei mele prezidențiale, am arătat clar că există diferențe profunde între mine și președintele Trump cu privire la o serie de probleme, și nu doar diferența dintre noi în ceea ce privește îndatoririle mele constituționale pe care le-am exercitat pe 6 ianuarie”, a declarat el pentru Fox News, în cursul zilei de vineri.

„Vreau să spun, în timp ce i-am urmărit candidatura derulându-se, l-am văzut renunțând la angajamentul nostru de a ne confrunta cu datoria națională”, a adăugat Pence.

Pentru a participa la dezbaterile primare republicane, Pence a fost obligat să semneze un angajament prin care spunea că va sprijini eventualul nominalizat al partidului. În timpul primei sale dezbateri din Milwaukee, fostul vicepreședinte s-a numărat printre candidații care au ridicat mâna când a fost întrebat dacă îl vor sprijini pe Trump, chiar dacă ar fi condamnat într-unul dintre cele patru acuzații penale ale sale, a spus un raport al agenției de presă Associated Press.

„Cred că oricine se pune deasupra Constituției nu ar trebui să fie niciodată președinte al Statelor Unite și oricine cere altcuiva să-i pună peste Constituție nu ar trebui să fie niciodată președinte al Statelor Unite”, a spus Pence în timpul discursului său de lansare a campaniei. În interviul acordat FoxNews, Pence a refuzat să spună pe cine va vota la alegeri. „Voi păstra votul pentru mine”, a spus Pence, adăugând: „Nu aș vota niciodată pentru Joe Biden. Sunt republican”.

Published/March 16, 2024, Nova Stories | News

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!