SHOCK NEWS! Președintele francez Emmanuel Macron critică zvonurile fără temei că soția sa este transsexual

Views

Președintele francez Emmanuel Macron a abordat zvonurile fără temei care circulă că soția sa, Brigitte, este transsexual, denunțând afirmațiile drept „scenarii inventate”, raportează PinkNews.

March 22, 2024, Nova Stories | News

Vorbind la un eveniment de Ziua Internațională a Femeii la Paris, Macron, în vârstă de 46 de ani, a vorbit sincer despre teoria conspirației în curs despre Brigitte, în vârstă de 70 de ani, cu care s-a căsătorit în 2007.

„Informațiile false și scenariile inventate sunt un lucru rău”, a spus Macron.

„Oamenii în final au încredere în acestea [zvonuri] și te deranjează, chiar și în intimitatea ta.”

El a negat categoric conspirațiile și a spus că este un caz de misoginie tipică pe care femeile trebuie să o suporte online în fiecare zi.

Acuzațiile fără temei că Brigitte Macron este trans au fost răspândite de voci opuse soțului ei, inclusiv de cele din extrema dreaptă politică.

În 2021, prima doamnă franceză a deschis o acțiune în justiție împotriva a două femei – medium anti-vaxxer Amandine Roy și jurnalista Natacha Rey – care au perpetuat zvonul că Brigitte este transsexual și dea aceea nu nu a putut da naștere unui copil.

Rey a fost coautor al unui articol despre o presupusă investigație asupra trecutului lui Brigitte, care a fost publicat în revista de extremă dreapta Faits et Documents în septembrie 2021, potrivit publicației franceze Numerama, spun jurnaliștii de la PinkNews.

Doar câteva luni mai târziu, în decembrie, Rey și Roy au apărut într-un interviu de patru ore despre teoria conspirației cu privire la Brigitte Macron, dar videoclipul a fost în cele din urmă șters.

Presupusul nume al lui Brigitte Macron, „Jean-Michael Trogneux”, a fost popular câteva zile după aceea pe Twitter franceză.

Trogneux este numele de fată al lui Brigitte. Numele legat de teoria conspirației îi aparține fratelui ei, a informat Le Monde.

În februarie 2023, un tribunal francez le-a condamnat pe cele două femei pentru calomnie pentru răspândirea zvonurilor anti-trans. În urma contestațiilor, cei doi au primit amenzi „simbolice”.

Tiphaine Auzière, fiica cea mică a lui Brigitte Macron, a spus că este îngrijorată „de societate” când a auzit zvonuri că mama ei este trans „se răspândesc pe rețelele de socializare”, a informat Euronews.

„Oricine poate spune orice despre oricine și este nevoie de mult timp pentru a da înapoi”, a adăugat Auzière.

Michelle Obama, fosta primă doamnă a SUA, și Jacinda Ardern, fostul prim-ministru al Noii Zeelande, au fost ambele victime ale unor astfel de teorii ale conspirației în trecut.

Și Emmanuel Macron, cel care la începutul acestui an l-a numit pe Gabriel Attal [homosexual declarat] ca prim-ministru al Franței, a fost anterior subiectul unor zvonuri similare fără temei despre sexualitatea sa.

March 22, 2024, Nova Stories, Source/PinkNews

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!