Al optulea inculpat în cazul atacului terorist de la Crocus City Hall a fost arestat (video)

Views

MOSCOVA, 26 mar – A fost arestat în cursul zilei de azi și al optulea suspect în cazul atcului terorist care a avut loc în sala de concerte a Crocus City Hall, raportează RIA Novosti.

March 26, 2024, Nova Stories | News

Tribunalul Basmanny din Moscova l-a arestat pe al optulea inculpat în cazul atacului terorist de la  Crocus, Alisher Kasimov.

“S-a ales o măsură preventivă împotriva lui Alisher Kasimov sub formă de detenție pe o perioadă până pe 22 mai”, a anunțat judecătorul Elena Lenskaya.

Kasimov este cetățean rus, originar din Kârgâzstan. Trăiește lângă Krasnogorsk, în satul Putilkovo.

Pe 25 martie, Tribunalul Basmanny din Moscova i-a acuzat oficial pe suspecții din atacul terorist de la Crocus – Dalerjon Mirzoev, Rachabalizode Saidakrami Murodali, Shamsidin Fariduni și Muhammadsobir Fayzov.

Ulterior s-a aflat că în anchetă se solicita reținerea mai multor inculpați din dosar – Isroil, Aminchon și Dilovar Islomov. Termenul de arestare pentru toți inculpații în cazul atacului terorist a fost stabilit până la 22 mai.

Amintim că atacul terorist a avut loc vineri, 22 martie în sala de concerte a centrului Crocus City Hall din nord-vestul Moscovei. Potrivit informațiilor preliminare, publicate noaptea trecută cel puțin trei persoane în camuflaj au deschis focul, iar ulterior au avut loc explozii, după care incendiul a distrus aproape în totalitate etajele superioare ale clădirii. 40 de oameni au fost uciși, peste o sută, inclusiv copii, au fost răniți, a raportat RIA NovostiPotrivit martorilor oculari, sala a fost incendiată de terorişti.

În acest caz, Comisia de anchetă a deschis un dosar penal în temeiul articolului „Act terorist” după atacul de la Crocus City Hall.

În noaptea atacului, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev a venit cu un mesaj tranșant aseară in jurul orei 22.30 la scurt timp după atacul terorist ce a avut loc la Crocus City Hall din Moscova. În mesajul său postat în online Medvedev a încercat să sugereze că inclusiv regimul de la Kiev ar putea fi implicat în regizarea și coordonarea acestui atac.

De asemenea, doi dintre teroriştii care au participat la atacul asupra Crocus City Hall au primit probabil instrucţiuni atunci când au călătorit în Turcia, ceilalţi au fost găsiţi implicaţi și în alte crime pe teritoriul Rusiei. Potrivit unei surse, onorariul de 500 de mii de ruble a fost promis pentru intreg grupul de teroriști, a informat IZVESTIA.

YouTube video

March 26, 2024, Nova Stories News, Source/ria.ru

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!