Discuții între Joe Biden și Svetlana Tihanovskaia – cei doi s-au întâlnit la Vilnius

Views
Joe Biden s-a întâlnit miercuri cu lidera opoziției din Belarus care se află în exil, Svetlana Tihanovskaia. Discuțiile au avut loc la Vilnius, unde s-a desfășurat summit-ul NATO dedicat războiului din Ucraina.
YouTube video
În cadrul întîlnirii cu opozanta, Joe Biden a subliniat „angajamentul continuu al Statelor Unite de a apăra și promova drepturile omului, între care libertatea de expresie, organizarea de alegeri libere și transparente în Belarus”, a declarat executivul american într-un comunicat.
Svetlana Tihanovskaia, al cărei soț este închis în Belarus, a devenit în timpul disputatelor alegeri prezidențiale contestate din 2020 lidera opoziției din această țară condusă cu o mîna de fier de Aleksandr Lukașenko din 1994.
La fel ca mii de compatrioți ai săi, ea se află în exil. Joe Biden, care a participat marți și miercuri la Summitul NATO, s-a întîlnit de asemenea cu prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Simonyte, și a insistat asupra “relației bilaterale puternice” dintre cele două țări. Președintele american își continuă turneul european, care a început luni cu o vizita la Londra, și a sosit miercuri seara în Finlanda pentru o vizită de 24 de ore în această țară vecină Rusiei și care a intrat în NATO în aprilie.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!