Laburiștii cer interzicerea exploatării resurselor de petrol și gaze din Marea Nordului. Rishi Sunak: „Cred că este absolut nebunesc”

Laburiștii cer interzicerea exploatării resurselor de petrol și gaze din Marea Nordului în timp ce premierul britanic Rishi Sunak spune că trebuie să fie autorizate noi explorări de combustibili fosili în largul coastelor Marii Britanii.

Foto: Keir Starmer, Leader of the Labour Party since 2020

Poziția publică exprimată de prim-ministrul Marii Britanii va fi cu certitudine un ecou ce va declanșa reacții din partea activiştilor de mediu.  Organizațiile de protecție a mediului l-au confruntat deja pe premierul britanic deoarece acesta și-a schimbat atitudinea în ceea ce priveşte politicile de mediu, în scopul de a calma spiritele în rândul alegătorilor. Astfel de politici ar genera costuri relativ mari în timp ce Marea Britanie se află într-o criză majoră  a costului vieţii.

Rishi Sunak, are o poziție total contrară față de rivalii săi politici din Partidul Laburist, acre se pregătesc să revină la putere după o lungă perioadă în care s-au aflat în opoziție.

Într-un interviu acordat recent publicației Sunday Telegraph, politicianul conservator a încercat să lămurească importanța explorării și exploatării resurselor.

„Cred că este absolut nebunesc, aşa cum sugerează Partidul Laburist, să se interzică petrolul şi gazele din Marea Nordului”,  a declarat Sunak.

„Aceasta nu va face decât să slăbească securitatea energetică şi să întărească dictatori precum preşedintele Vladimir Putin”, și deasemenea, „va pune în pericol 200.000 de locuri de muncă în aproximativ 30 de sectoare diferite ale economiei şi 80 de miliarde de lire sterline (93 de miliarde de euro) venituri fiscale”,

Este nevoie de “susţinerea industriei energetice a Marii Britanii”, a precizat Sunak, care ocupă funcția de prim-ministru din octombrie 2022.

“Toată lumea recunoaşte în mod rezonabil că vom avea nevoie de aceşti combustibili fosili ca parte a tranziţiei spre obiectivul zero” carbon, a spus el.

Ultimele declarații ale lui  Rishi Sunak referitoare la relaxarea unor obiective de mediu ale Regatului Unit au  atras nemulțumirea militanţilor pentru climă, chiar dacă acesta a promis în acelaşi timp va oferi sprijin pentru a îndeplini cerințele privind neutralitatea emisiilor de carbon.

Greta Thunberg, o cunoscută activistă pentru climă declarat că guvernul Regatului Unit este deconectat de realitate. Declarația activistei vine imediat după ce ministrul energiei Grant Shapps a anunţat că autorităţile vor încerca să exploateze la maxim rezervele de petrol din Marea Nordului.

July 30, 2023
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

SOLIDARITY! with Ghenadie Gâscă APPRECIATION OF HUMAN DIGNITY AND FREEDOM 

Campania SOCIAL-UMANISTĂ — SOLIDARITATE! cu Ghenadie Gîscă

X