«Majoritatea războaielor durează mai mult decât se anticipează atunci când încep. Deci, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina»

Views

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a spus într-un interviu acordat grupului de presă german Funke, că va fi necesar “să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina”, transmite AGERPRES

„Majoritatea războaielor durează mai mult decât se aşteaptă atunci când încep. Prin urmare, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina”, a spus Stoltenberg.

“Cu toţii ne dorim o pace rapidă”, a continuat Stoltenberg. „Dar, în acelaşi timp, trebuie să recunoaştem: dacă preşedintele Zelenski şi ucrainenii încetează să lupte, ţara lor nu va mai exista”, a precizat Jens Stoltenberg.

În ceea ce priveşte dorinţa conducerii de la Kiev de a adera la NATO, Jens Stoltenberg a spus că „nu există nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu, Ucraina va fi în NATO”.

„Când se va termina acest război, vom avea nevoie de garanţii de securitate pentru Ucraina. Altfel, istoria s-ar putea repeta”, a conchis Stoltenberg în acest interviu publicat duminică, 17 septembrie.

Statele membre au convenit la summitul NATO de la Vilnius, desfășurat în iulie curent, că Ucraina ar putea adera la Alianța Nord-Atlantică atunci când vor fi îndeplinite condiții cheie, precum reforme care să protejeze democraţia şi statul de drept.

Remintim că, Moscova a anunțat startul Operațiunii militare speciale a Federației Ruse în Ucraina în februarie 2022, motivând că este necesar de a proteja populația civilă din republicile care s-au folosit de principiul autodeterminării și și-au declarat independența față de Ucraina în urma unui referendum privind statutul neoficial din mai 2014. La scurt timp după aceea, ambele state autoproclamate au fuzionat pentru a forma confederația Novorossiya, care a fost suspendată un an mai târziu.

September 17, 2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!