Exploziile ce au avut loc în PORTURILE UCRAINIENE s-au filmat din România. La GALAȚI s-a văzut totul

Views

Ministerul român al Apărării Naţionale anunţă că a întărit măsurile de vigilenţă şi monitorizează în permanenţă spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, în cooperare cu structurile NATO, după atacurile cu drone împotriva porturilor Izmail şi Reni.

„Cu privire la atacurile executate în dimineaţa zilei de 16 august de forţele armate ale Federaţiei Ruse împotriva infrastructurii portuare din porturile ucrainene Ismail şi Reni, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări: Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate în mod repetat de forţele armate ale Federaţiei Ruse împotriva zonelor locuite de populaţia civilă şi elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei.  Războiul de agresiune declanşat de forţele ruse împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a transmis ministerul într-un comunicat oficial.

Ministerul a mai anunțat că „în ceea ce priveşte atacurile cu drone, efectuate în cursul nopţii trecute, împotriva infrastructurii porturilor dunărene Ismail şi Reni, situate în apropierea graniţelor României, structurile Ministerului Apărării Naţionale care asigură monitorizarea spaţiului aerian nu au identificat ameninţări de natură militară la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”.

Menționăm că  porturile ucrainene Reni și Ismail ar fi fost atacate pe parcursul nopții. Atacul de la Reni a fost filmat de români din Galați, după cum se poate vedea în înregistrarea video.

Atacurile aeriene ruseşti asupra sudului Ucrainei au avariat în cursul nopţii silozuri de cereale şi depozite într-unul dintre porturile fluviale de pe Dunăre, o facilitate cheie pentru transportul de cereale, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Odesa.

„Ruşii au atacat regiunea Odesa, de două ori, noaptea trecută, cu drone de atac”, a declarat guvernatorul Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram. “Ţinta principală a fost infrastructura portuară şi de cereale din sudul regiunii”, a precizat el.

„Unul dintre porturile de pe Dunăre a fost lovit de bombardamentele inamice, care au avariat depozitele şi instalaţiile de depozitare a cerealelor. Incendiile au fost stinse rapid de către Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat guvernatorul, fără a preciza dacă este vorba despre portul Reni sau Izmail.

Lovitura a vizat portul Reni, a scris ulterior şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean, Andrii Iermak, pe Telegram. Nu s-au înregistrat victime, a precizat el.

August 16, 2023
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!