Premierul sloven Janez Jansa a făcut schimb de declarații dure cu oficialii Uniunii Europene „despre marioneta lui Soros”

img-4
Views

Premierul sloven Janez Jansa „a intrat în război” cu oficiali de rang înalt ai Uniunii Europene. Conflictul a izbucnit pe fundalul unei vizite a unei delegații a Parlamentului European la Ljubljana. Ea a venit să verifice respectarea principiilor statului de drept, libertatea presei și lupta împotriva corupției.

Marioneta lui Soros în Parlamentul European

Întâlnirea delegației conduse de deputatul olandez Sophie Int Veld cu Jansa nu era prevăzută în protocol. În același timp, grupul parlamentar al social-democraților din Parlamentul European l-a acuzat pe Jansa pe Twitter că nu vrea să se întâlnească cu delegația.

Unele instituții de presă susțin însă că anume conflictul a început pentru că unul dintre membrii delegației a spus că „Jansa este un laș” pentru că nu vrea să se întâlnească cu ei.

Prim-ministrul sloven a răspuns apoi pe Twitter. El a distribuit mai întâi o fotografie cu „Marioneta lui Soros în Parlamentul European”, care o arată și pe Sophie Int Weld.

Ulterior a șters mesajul, dar a continuat să schimbe lovituri cu politicienii europeni.

Premierul olandez Mark Rutte îl apără pe Soros

Premierul olandez Mark Rutte a reacționat la tweet-ul lui Jansa despre „păpușile lui Soros” denunțând-o și numind-o „fără gust”.

img-5

El a mai spus că, în acest sens, l-a invitat pe ambasadorul sloven în Olanda pentru o discuție. Jansa a scris pe Twitter lui Rutte că acuzațiile din partea stângii europene cu privire la libertatea presei în Slovenia sunt „fără sens”.

Nu pierde timpul chemând ambasadorii pentru a proteja libertatea presei în Slovenia, dar împreună cu Sofia Int Veld, protejează-ți jurnaliştii de crimele de stradă”,  i-a replicat premierul sloven Janez Jansa omologului său olandez Mark Rutte, referindu-se la uciderea jurnalistului Peter R. Devris, cel care investiga lumea criminală.

El a explicat că legăturile Parlamentului European cu George Soros nu sunt teorii ale conspirației, ci că sunt vizibile dintr-un studiu comandat chiar de Fundația Soros.

David Sasoli, a venit și el în sprijinul lui Soros. Premierul sloven Janez Jansa a replicat: Slovenia nu este o colonie

Președintele Parlamentului European, David Sasoli, a reacționat apoi la tweet-urile lui Jansa, îndemnându-l pe Jansa să se abțină:

img-6

Facem apel la Janez Jansa să oprească imediat atacurile asupra unui membru al Parlamentului European, astfel de atacuri constituie și un atac asupra cetățenilor europeni”.

A primit răspunsul lui Jansa că Slovenia nu este o colonie.

Vă rugăm să spuneți parlamentarilor dumneavoastră să nu abuzeze de numele Parlamentului European pentru intrigi politice și acuzații fără sens împotriva Sloveniei”, a răspuns Jansa în mesajul său către Sasoli.

Jansa i-a mai spus lui Sasoli că „tovarășii săi politici, social-democrații, controlează aproape toate mass-media din Slovenia”.

Charles Michel, a încercat să aplaneze conflictul

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a ținut și un discurs, subliniind că membrii Parlamentului European ar trebui să își poată desfășura activitatea „fără nici o presiune”

img-7

Respectul reciproc între instituțiile europene și în cadrul Consiliului European este singura modalitate de a merge mai departe”, a spus Michel.

Premierul sloven s-a confruntat și cu cel de-al doilea grup ca mărime de europarlamentari, social-democrații, care au spus că Jansa nu dorește să se întâlnească cu delegația parlamentară a UE.

“Cine sunteți voi? De câte ori ați fost la cancelarul Germaniei, la prim-ministrul Olandei sau la președintele Franței? Apropo, ultimul jurnalist UE a fost ucis în Țările de Jos. În Slovenia, astfel de încercări au fost făcute doar sub regimul tovarășilor tăi social-democrații (partidul de opoziție slovenă), ” a răspuns Jansa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!