Orașul libian Derna arde literalmente din cauza furiei protestelor

Views

Autoritățile din estul Libiei au ordonat jurnaliștilor să părăsească orașul Derna, unde inundațiile au ucis peste 10.000 de oameni. Au existat și voci care vorbeau despre începutul unui „război climatic”. Libienii cer dreptate și doresc ca autoritățile responsabile pentru acest dezastru să fie trase la răspundere.

Proteste violente la Derna după inundațiile catastrofale provocate de „Storm Daniel”. Cele două baraje care trebuiau consolidate ar fi dus la acest dezastru.

Orașul libian Derna arde literalmente din cauza furiei protestelor. Protestatarii au incendiat casa primarului din Derna, Abdulmenam al-Ghaiti. Casa fostului primar a fost ferită de inundațiile de săptămâna trecută, dar nu a reușit să scape de furia mulțimii. Zeci de protestatari au atacat casa și apoi i-au dat foc.

Libienii cer răspunsuri imediate cu privire la fisurile din două baraje care au fost descoperite din 1998, iar în 2020, compania turcă contractată pentru consolidarea lor nu a reușit să rezolve problema, iar acum, în 2023, mii de oameni au plătit cu viața pentru nepăsarea autoritatilor.

ONU a făcut apel la autoritățile libiene să ia măsuri urgente pentru a preveni o nouă tragedie. Vorbim despre posibilitatea contaminării apei potabile de către purtători de boli grave, astfel că orașul a fost izolat ca măsură de precauție.

img-4

YouTube video

September 19, 2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!