Șeful MOSSAD este așteptat să reia discuțiile de oprire a focului din Fâșia Gaza la Doha

Views

Doha, 16 martie — Șeful serviciilor de informații israeliene este așteptat să conducă discuțiile de încetare a focului cu mediatorii care vor fi reluate în Qatar duminică 16 martie ca răspuns direct la o nouă propunere a Hamas, a declarat sâmbătă pentru Reuters o sursă apropiată discuțiilor.

March 16, 2024, Nova Stories | News

Discuțiile dintre șeful Mossadului, David Barnea, prim-ministrul Qatarului și oficialii egipteni se vor concentra pe decalajele rămase între Israel și Hamas, inclusiv în privința eliberării prizonierilor și a ajutorului umanitar, a spus sursa.

Oficialii israelieni au declarat vineri, 14 martie că vor trimite o delegație la Doha, dar nu a precizat când va face acest lucru sau cine va lua parte. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu era de așteptat să convoace cabinetul de securitate înaintea discuțiilor.

Barnea a fost implicat în eforturi semnificative anterioare pentru o înțelegere. Un armistițiu de scurtă durată în noiembrie a fost convenit și a intrat în vigoare după participarea sa la discuțiile de la Doha.

Ultima sa întâlnire cu prim-ministrul Qatarului din ianuarie a condus la o propunere de încetare temporară a focului pe care Hamas a respins-o în cele din urmă.

Hamas a prezentat în această săptămână o nouă propunere de încetare a focului mediatorilor și aliatului Israelului SUA, care include eliberarea ostaticilor israelieni în schimbul libertății prizonierilor palestinieni.

Eforturile repetate de a ajunge la un acord de încetare a focului și de a schimba ostatici pentru prizonieri s-au prăbușit în acest an, în ciuda presiunii internaționale crescânde asupra costului uman al atacului terestre și aerian al Israelului în Gaza.

Războiul a început pe 7 octombrie, când Hamas a trimis luptători în Israel, ucigând 1.200 de oameni, majoritatea civili, și confiscând 253 de ostatici, conform numărărilor israeliene.

Campania militară a Israelului a ucis peste 31.500 de palestinieni, aproximativ 70% dintre ei femei și copii, potrivit ministerului sănătății din Gaza, condusă de Hamas.

Published/March 16, 2024

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!