Vânzări, active confiscate și faliment: opțiunile lui Trump se îngustează pe măsură ce se apropie termenul limită pentru obligațiuni

Views

Avocații lui Trump au spus că obținerea unei obligațiuni suficient de mare pentru a acoperi suma este o „imposibilitate practică”. Celelalte opțiuni ale lui Trump sunt în scădere; ar putea include contractarea unui împrumut mare, vânzarea unora dintre proprietățile sale – sau declararea falimentului, informează NBC.

March 21, 2024, Nova Stories | News

Un termen-cheie pentru hotărârea instanței de 464 de milioane de dolari pentru fraudă civilă împotriva lui Donald Trump și a co-inculpaților săi se apropie cu repeziciune și se pare că este unul pe care s-ar putea să nu-l poată îndeplini. Cu excepția cazului în care o instanță de apel intervine sau fostul președinte poate depune o garanție pentru suma integrală a sentinței până luni iar procurorul general din New York, Letitia James, poate începe colectarea pe baza sentinței pe care a obținut-o luna trecută.

Câți bani datorează Trump?

După o lună de judecată, judecătorul Arthur Engoron „l-a făcut bun de plată pe Trump” și pe co-inculpații săi – companiile sale și directorii anteriori și actuali – cu o judecată prin care lui Trump i se impută plata sumei de peste 350 de milioane de dolari. Hotărârea vine după ce instanța a constatat că cei vizați au comis fraude „persistente” de-a lungul anilor.

Suma a crescut la 464 de milioane de dolari cu dobândă anterioară judecații. Din această sumă la data pronunțării hotărârii, Trump este răspunzător pentru marea majoritate, aproximativ 454 de milioane de dolari. Astfel de hotărâri din New York au de asemenea o rată anuală a dobânzii de 9% până când sunt plătite, astfel încât suma pe care Trump o datorează crește zilnic cu peste 111.000 de dolari.

Care este termenul limită cu care se confruntă Trump?

Hotărârea pronunțată de judecătorul Arthur Engoron a fost suspendată automat timp de 30 de zile, însă termenul expiră luni, ceea ce înseamnă că Trump datorează bani chiar și cu o contestație în curs.

Dacă Trump dorește o suspendare în timpul recursului, instanțele din New York solicită persoanei sau companiei să garanteze întreaga sumă. Asta pentru a se asigura că oamenii nu își cheltuiesc toți banii în timp ce fac apel și apoi susțin că nu pot plăti dacă pierd.

Persoana poate fie plătește suma în numerar dacă o are la îndemână – ceea ce a făcut Trump anul trecut când a depus contestația împotriva plății unei sume de 5 milioane de dolari pentru defăimare către scriitorul E. Jean Carroll – sau să depună o garanție obținută de la o companie de obligațiuni.

Același lucru l-a făcut Trump anul acesta, când a primit un verdict pentru plata a 83 de milioane de dolari într-un caz separat de defăimare introdus de Carroll.

În cazul actual, avocații lui Trump au spus că ar trebui să constituie o obligațiune sau valori imobiliare în valoare totală de peste 550 de milioane de dolari.

Îl pot ajuta instanțele?

Trump a cerut Diviziei de Apel de stat, o curte de apel de nivel mediu, să-i permită să facă recurs fie în timp ce va depune o garanție redusă, fie fără a depune niciun fel de garanție.

El susține că nu este necesar, deoarece are în mod clar bunuri valoroase și ar putea plăti întreaga judecată dacă ar fi nevoie și pentru că ar fi imposibil să vândă în secret ceva precum ar fi Trump Tower.

Curtea de apel se poate pronunța cu privire la cererea lui Trump în orice moment, inclusiv după expirarea termenului.

Avocații lui Trump au cerut ca, dacă se pronunță împotriva lui, instanța le dea timp să își depună cazul la cea mai înaltă instanță a statului, Curtea de Apel, și să-l lase să continue fără a depune garanții sau obligațiuni.

Biroul AG a cerut curții de apel să respingă cererea „extraordinară” a lui Trump, argumentând că dificultatea acestuia în a obține banii arată că „există un risc substanțial ca inculpații să încerce să se sustragă la executarea hotărârii (sau să îngreuneze executarea) în urma apelului”,  o obligațiune sau titluri de valoare în valoare totală de peste 550 milioane USD.

Ce este o garanție de apel?

O garanție de apel este similară cu cea mai cunoscută cauțiune în instanța penală, în care o persoană trebuie să ofere o anumită formă de garanție pentru a-l determina pe un obligat să depună o sumă care asigură eliberarea persoanei.

Pentru obligațiunile de recurs, persoanele fizice și companiile oferă de obicei o combinație de numerar și titluri de valoare ca garanție pentru întreaga hotărâre pentru a garanta obligațiunile. Scopul garanției este de a se asigura că persoana care a câștigat hotărârea poate încasa în cazul în care pârâtul pierde recursul, deoarece contestațiile în justiție pot dura luni și uneori ani.

Persoanelor ale căror contestații au succes  garanțiile le-au depus vor fi returnate returnate ulterior, dar ar fi scutit de orice taxe pe care le-au plătit companiilor de obligațiuni. Potrivit dosarului lui Trump, taxa în acest caz ar fi de aproximativ 18 milioane de dolari.

Poate doar să depună banii?

În timp ce Trump a spus că numai brandul său valorează peste 10 miliarde de dolari,  o declarație financiară din 2021 arată o avere netă de 4,5 miliarde de dolari, cea mai mare parte a activelor sale sunt imobiliare, nu numerar sau acțiuni.

Într-o declarație a stării financiare din 2021, care a fost introdusă în dovada în cazul AG, Trump a spus că are aproape 293,8 milioane de dolari în „numerar și echivalente de numerar”. Biroul AG a spus că această cifră include 93 de milioane de dolari în active care nu erau de fapt lichide.

In cazul anterior, la depunerea sa în cazul din aprilie, Trump a spus că are mai mult decât atât.

„Avem mulți bani. Cred că avem în mod substanțial peste 400 de milioane de dolari în numerar, ceea ce este mult pentru un dezvoltator. De obicei, dezvoltatorii nu au numerar. Au active, nu numerar. Avem, cred, peste 400 de dolari și cresc foarte mult în fiecare lună”, a spus el atunci.

Poate folosi doar unele dintre proprietățile sale ca garanție pentru o obligațiune?

Avocații lui Trump au spus că au abordat 30 de companii de garanții diferite și că „foarte puține companii de obligațiuni vor lua în considerare o obligație de orice se apropie de această amploare”.

„Puținii rămași nu vor „accepta active dure, cum ar fi imobiliare, ca garanție”, ci „vor accepta doar numerar sau echivalente de numerar (cum ar fi titlurile de valoare tranzacționabile”)”, se arată în dosar.

Într-un răspuns de miercuri, biroul AG a spus că Trump ar fi putut folosi proprietățile ca garanție chiar și fără obligațiuni.

„Dacă pârâții nu au fost cu adevărat în măsură să se angajeze, ei ar fi trebuit cel puțin să fi consimțit ca interesele lor imobiliare să fie deținute de Curtea Supremă pentru a îndeplini hotărârea sau ar fi trebuit, în alt mod, să ofere garanții în exploatații imobiliare cu o valoare suficientă pentru a garanta plata întregii hotărâri”, se arată în dosar.

Protecție în caz de faliment?

O modalitate prin care Trump ar putea opri cronometrul – cel puțin temporar – ar fi să depună cerere de protecție în caz de faliment. Este o mișcare pe care aliații lui Trump, Alex Jones și Rudy Giuliani, au folosit-o in cazul unor judecîți de amploare, dar acesta ar putea fi un aspect prost pentru Trump, presupusul candidat republican la președinție, a cărui imagine politică a fost construită pe percepția că este un om de afaceri priceput.

Există, de asemenea, posibilitatea ca declararea falimentului să declanșeze incapacități de plată cu unele dintre împrumuturile bancare existente.

Chris Mattei, care a reprezentat familiile victimelor împușcăturii în masă de la școala elementară Sandy Hook din Connecticut în procesul lor împotriva lui Jones, a spus că Trump ar putea pune unele dintre companiile sale individuale mai mici care au fost considerate responsabile să declare faliment pentru a declanșa o suspendare automată, dar că o astfel de suspendare s-ar aplica numai acelor companii, nu și lui Trump personal. El a spus că este sceptic că Trump va declara el însuși faliment din cauza „implicațiilor de PR”.

Întrebată miercuri, într-un interviu pentru Fox News, dacă s-au făcut eforturi pentru a obține bani din țări precum Arabia Saudită sau Rusia pentru a ajuta la asigurarea unei obligațiuni, avocatul Trump Alina Habba a răspuns: „Există reguli și reglementări care sunt publice. Nu pot vorbi. despre strategie. Asta necesită anumite lucruri și trebuie să respectăm acele reguli”.

Dacă Trump nu face nimic?

Dacă Trump nu ia nicio măsură, James ar fi liber să se miște imediat pentru a confisca bunurile și nu ar avea nevoie de o altă decizie judecătorească pentru a face acest lucru la New York, unde se estimează că are active de sute de milioane de dolari. Proprietățile sale din New York includ Trump Tower și 40 Wall Street, o proprietate în apropierea biroului lui James. Dezvăluirile financiare pe care Trump le-a depus anul trecut ca parte a cerințelor campaniei sale prezidențiale indică, de asemenea, că are mai multe conturi bancare în New York.

„Suntem pregătiți să ne asigurăm că judecata este plătită new-yorkezilor și da, mă uit la 40 Wall Street în fiecare zi”, a declarat James pentru ABC News într-un interviu luna trecută.

Published/March 21, 2024, Nova Stories | News
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!