Maia Sandu numită ca fiind o șarlatancă în vlogul lui Cosmin Avram. Mama lor de potlogari!

November 26, 2023, Nova Stories | News

Mămica potlogarilor sau președinta șarlatancă. Maia Sandu, o escroacă? Cam așa se „traduc” vorbele unui simplu locuitor al Moldovei. Opinia este exprimată într-un video postat de vloggerul Cosmin Avram. 

– Prezidentul nostru este potlogar (min.09:46),

– Cine, Maia Sandu?

– Maia Sandu, răspunde un locuitor (cu studii universitare!) făcând referire la actualul președinte.

Dar ce mai contează spusele unui localnic pentru tovarășa președintă Maia de la Risipeni. Maia Sandu a lui Filat care și-a dorit un popor educat. Ce, nu vă amintiți de preafericita Maia Sandu de la Ministerul Educației adusă de Vlad Filat cu o cupă de șampanie de prin îndepărtata Americă? Ei, nu? Asta (muierea Maia –  așa cum o numesc locuitorii satelor) a făcut reforma reformeiEducației și a lichidat mai multe mii de școli, aruncând în stradă cadrele didactice. Există și cifre oficiale publicate, în conformitate cu statistica anilor.

Maia Sandu și Educație pentru Moldova. O fotografie deosebit de sugestivă. Mai este unul care a promis că va educa poporul. Prietenul Maiei, Klaus.

Vă amintiți? Pe 14 iulie 2021, a fost publicat Raportul „România Educată”, proiectul lui Klaus Iohannis, asumat prin memorandum de Guvernul României, iar pe 4 iulie 2023, președintele Klaus Iohannis a promulgat legile educației.

Probabil că și politicienii mint (sau măcar unii dintre ei!) – dar la un moment dat se trezesc și devin legendari atunci când situația o cere. Ce a făcut Iohannis pentru România în timpul celor două mandate prezidențiale? Nimic!? A batjocorit țara și poporul român, a schimonosit limba română, a fost susținătorul unor proteste de stradă unde s-a folosit sloganul mui* PSD”, după care l-a desemnat pe un alt analfabet – Ciolacu, premierul României din partea PSD.

Și da, Iohannis a fost clovnul perfect pentru cei care i-au oferit tronul prezidențial la Palatul Cotroceni – asta spun românii. Întrebați-i!

Și poporul român are dreptul să se exprime liber, și de cele mai multe ori românii chiar se exprimă.

Economistul Mihail Manoilescu spunea: Dragostea de țară se arată înainte de orice prin curajul și prin riscul de a mărturisi concetățenilor adevărul.”

Agramatismele permanent vizibile din discursurile acestui personaj azvârlit la vârful puterii, ce s-a dovedit a fi un fel de clovn, de cele mai multe ori chiar nociv, dacă vorbim despre politica externă a României în timpul celor 10 ani de domnie a acestui ilustru analfabet cu figurație publică de doctor docent – nu sunt străine de ochii și auzul celor care mai dețin un minim de 10% de materie cenușie.  Românii nu sunt proști, așa cum îi numește acest scamator, care, după cum comentează vocile auditoriului – „Borfașul ăsta l-a exasperat și pe dracu”, în timp ce românii au atins culmea fericirii în anii de călăuzie ai scamatorului agramat. Știți vorba aceea: „Foamete lungă, unde ai iernat? La săracu-n pungă, și mai mult sub pat”.

Dar nimic din ceea ce este românesc nu a contat pentru personajul acesta al cărui nume deja românii evită să-l pronunțe, la propriu, provocându-le enorm de multă scârbă. Pentru el „40% din absovlenții ciclului gimnazial sunt analfabeți funcțional” (VIDEO TC: 08:31 – 08:50).

Probabil, scamatorul agramat făcea referire la el însuși, deși este suficient de clar de înțeles chiar și pentru neinițiați că o singură replică i se potrivește acestui autentic servitor al caselor aristocrate îmbrăcat  în uniformă împodobită cu galoane și fireturi  – „Băi animalule”, după cum a spus singurul președinte legitim al României de după momentul 1989, Ion IIiescu.

YouTube video

Jurnaliștii de la EURONEWS România au publicat și cifre: 42% dintre copiii care au început clasa întâi în 2011 au promovat anul acesta examenul de Bacalaureat. Mai exact, din cei peste 206.000 de elevi care au intrat în clasa I în 2011, doar 87.266 au promovat examenul de bacalaureat în 2023, potrivit datelor Ministerului Educației.

Cei doi zâmbitori amici sau prieteni Maia și Klaus. Ai cui sunteți voi mă?

Se duc și aceștia doi la groapa de gunoi. Gunoiul istoriei, desigur!

Astfel de cuvinte sunt rostite cu amărăciune de oamenii de rând pe la colț de stradă. Dar știți cum? Hoția, minciuna, sclavia și uneori chiar și ucenicia prostului au conturat întotdeauna un tablou ceva mai murdar al istoriei, din cele mai vechi timpuri, bineânțeles, fără să ținem cont de vremuri.

Norman Manea a dat un titlu sugestiv cărții sale publicate in 1979. Anii de ucenicie ai lui August Prostul (1979)

Romanul ilustrează imaginea lui August Prostul, un personaj recunoscut datorită activității sale din lumea circului. Menirea lui este de a amuza publicul, precum Arlechino al Italiei, Pacală si Tândală al românilor sau Pierrot și Polichinelle din Franta.

In esență, August Prostul este o mască, ce dezvaluie viața unui artist care se află într-o etapă nedefinită a formării sale personale. În identitatea lui August Prostul se poate regăsi orice persoană. Asemenea acestui personaj, oamenii aleg închiderea în sine și aprofundarea învățării doar pentru propria sa persoana. Ajung să fie fericiți, dar necunoscuți.
August Prostul este un intelectual care are o altfel de viață. O viață închisă. Cunoaște îndeaproape toate marile concerte din București.  August Prostul se împacă perfect și cu mediul literar-artistic. Acesta cunoaște toate anticariatele cu manuscrise rare și valoroase. El merge și este prezent la orice conferință din aproape orice domeniu. Chiar și așa,  August Prostul  este introvertit și antisocial.
Acesta participă alături de familie la evenimente sociale însă își ascunde inteligența, ce este superioară celor din jur.
Să fim gardă! Peste mai mulți ani, oamenii vor rosti din nou vorbe de dor despre foștii balerini politici de odinioară, de genul: Prost sau clovn, rege sau impărat, în istorie vei fi, ori celebru ori rahat! (neologism: căcat)
Pamflet. Articolul conține figuri de stil folosite pentru a oferi expresivitate textelor.

Published/November 26, 2023

5 12 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

SOLIDARITY! with Ghenadie Gâscă APPRECIATION OF HUMAN DIGNITY AND FREEDOM 

Campania SOCIAL-UMANISTĂ — SOLIDARITATE! cu Ghenadie Gîscă

X