Maia Sandu numită ca fiind o șarlatancă în vlogul lui Cosmin Avram. Mama lor de potlogari!

Views

Mămuca potlogarilor sau președinta șarlatancă. Maia Sandu, o escroacă? Cam așa se „traduc” vorbele unui simplu locuitor al Moldovei. Opinia este exprimată într-un video postat de vloggerul Cosmin Avram. 

– Prezidentul nostru este potlogar (min.09:46),

– Cine, Maia Sandu?

– Maia Sandu, răspunde un locuitor (cu studii universitare!) făcând referire la actualul președinte.

Dar ce mai contează spusele unui localnic pentru tovarășa președintă Maia de la Risipeni. Maia Sandu a lui Filat care și-a dorit un popor educat. Ce nu vă amintiți de preafericita Maia Sandu de la Ministerul Educației adusă de Vlad Filat cu o cupă de șampanie de prin indepărtata Americă? Ei, nu? Asta (muierea Maia –  așa cum o numesc locuitorii satelor) a făcut reforma reformei” Educației și a lichidat mai multe mii de școli, aruncând în stradă cadrele didactice. Există și cifre oficiale publicate, in conformitate cu statistica anilor.

Maia Sandu și Educație pentru Moldova. O fotografie deosebit de sugestivă. Mai este unul care a promis că va educa poporul. Prietenul Maiei, Klaus.

Vă amintiți? Pe 14 iulie 2021, a fost publicat Raportul „România Educată”, proiectul lui Klaus Iohannis, asumat prin memorandum de Guvernul României.  Iar pe 4 iulie 2023, președintele Klaus Iohannis a promulgat legile educației.

Jurnaliștii de la EURONEWS România au publicat și cifre: 42% dintre copiii care au început clasa întâi în 2011 au promovat anul acesta examenul de Bacalaureat. Mai exact, din cei peste 206.000 de elevi care au intrat în clasa I în 2011, doar 87.266 au promovat examenul de bacalaureat în 2023, potrivit datelor Ministerului Educației.

Cei doi zâmbitori amici sau prieteni Maia și Klaus. Ai cui sunteți voi mă?, ar intreba un simplu om de rând. Se duc și aceștia doi la groapa de gunoi. Gunoiul istoriei, desigur!, rostesc cu amărăciune din nou oamenii de rând pe la colț de stradă. Dar știți cum?  Hoția, minciuna, sclavia și uneori chiar și ucenicia prostului au conturat întotdeauna un tablou ceva mai murdar al istoriei, din cele mai vechi timpuri, bineânțeles, fără să ținem cont de vremuri.

Norman Manea a dat un titlu sugestiv cărții sale publicate in 1979. Anii de ucenicie ai lui August Prostul (1979)

Romanul ilustrează imaginea lui August Prostul, un personaj recunoscut datorită activității sale din lumea circului. Menirea lui este de a amuza publicul, precum Arlechino al Italiei, Pacală si Tândală al românilor sau Pierrot și Polichinelle din Franta.
In esenta, August Prostul este o mască, ce dezvaluie viața unui artist care se afla intr-o etapa nedefinita a formarii sale personale. In identitatea lui August Prostul se poate regasi orice persoană. Asemenea acestui personaj, oamenii aleg închiderea in sine și aprofundarea invațării doar pentru propria sa persoana. Ajung sa fie fericiti, dar necunoscuti.
August Prostul este un intelectual care are o altfel de viață. O viață închisă. Cunoaște îndeaproape toate marile concerte din București.  August Prostul se împacă perfect și cu mediul literar-artistic. Acesta cunoaște toate anticariatele cu manuscrise rare și valoroase. El merge și este prezent la orice conferință din aproape orice domeniu. Chiar și așa,  August Prostul  este introvertit și antisocial.
Acesta participă alaturi de familie la evenimente sociale insă iși ascunde inteligenta, ce este superioara celor din jur.
Să fim gardă! Peste mai mulți ani, oamenii vor rosti din nou vorbe de dor despre foștii balerini politici de odinioară, de genul: Prost sau clovn, rege sau impărat, in istorie vei fi, ori celebru ori rahat! (neologism: căcat)

Published/November 26, 2023, Nova Stories | News

Pamflet. Articolul conține figuri de stil folosite pentru a oferi expresivitate textelor.
0 Comments

No Comment.

De ce sunt obsedați de ideea neființei, a nimicului -”Das Nichts nichtet”