PR politic al Maiei Sandu după primirea premiului „Timișoara pentru valori europene”

Views

Președinția Republicii Moldova a cerut lămuriri de la Centrul Național Anticorupție referitoare la premiul de 30.000 de euro primit de Maia Sandu la Timișoara. Inișiativa a venit imediat după ce președinta Comisiei juridice de numiri și imunități din Parlamentul RM, a declarat miercuri, 17 ianuarie, că legislația țării nu permite ca șefa statului să accepte un astfel de premiu.

January 20, 2024, Nova Stories | News

Maia Sandu așteaptă verdictul Centrului National Anticoruptie (CNA), inainte de a accepta viramentul sumei de 30.000 de euro acordati la Timisoara prin primarul Dominic Fritz. CNA va comunica daca e legal ca șefa statului sa beneficieze asemenea premii.

Președinta Maia Sandu Maia Sandu a devenit prima laureată a premiului „Timisoara pentru valori europene„, organizat de administrația primarului Fritz. Distincția acordată vine la pachet cu suma de 30.000 de euro. Subiectul a devenit unul controversat in spatiul public de la Chișinău, iar multe voci susțin că un sef de stat nu poate beneficia de premii in bani.

Alții spun că evenimentul organizat de autoritățile din România împreună cu toți cei care au reacționat vehement după promovarea știrii,  face parte dintr-un scenariu de PR politic și este de fapt un fals tsunami care propagă numele Maiei Sandu pentru a-i trasa o imagine publică care să justifice corectitudinea și dorința sa de a acționa in conformitate cu Legea. Inițatorii doresc a readuce în centrul opiniei publice numele Maiei Sandu, care este tot mai des contestat și detestat în Republica Moldova. Cei care susțin o astfel de variantă se bazează pe argumentul că Maia Sandu este cu un picior în groapă și cu altul pe marginea prăpastiei, după ce timp de 3 ani partidul care a preluat puterea cu sloganuri de gen „Pornim vremurile bune„ (PAS) și care deține întreaga putere în stat (majoritate parlamentară, guvern și președintele) și-a bătut joc de propria țară și de propriul popor.

„Banii niciodata nu pot fi considerati cadouri admisibile. Transmiterea cu titlul gratuit este cadou. Ei i-au fost transmisi cu titlul gratuit, iau fost daruiti acesti bani. Ce inseamna au fost inmanati ca premiu? Banii sunt un cadou inadmisibil, nu exista o a treia categorie premiu. Premiul este o forma a cadoului”, a transmis Cristina Ciubotaru, cea care este și autoarea Legii Integritatii din Republica Moldova,

Olesea Stamate, care a fost si consiliera Maiei Sandu, susține că există totuși loc de interpretare, datorită faptului că în afara celor 30.000 de euro, premiul mai include o diplomă și o medalie.

Cristina Ciubotaru, fosta directoare adjuncta la CNA, afirma ca nu există niciun dubiu asupra faptului ca Maia Sandu ar comite o ilegalitate daca ar intra în posesia banilor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!