Ron DeSantis spune că adrearea Ucrainei la NATO nu este în interesul SUA

Views

Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida susține că o astfel de mișcare ar însemna mai multe obligații pentru SUA și a adăgat că Washingtonul nu ar trebui să dea Kievului un „cec în alb”, informează South China Morning Post.

Comentariile au fost făcute în timpul unui podcast și au fost publicate la două zile după ce liderul ucrainean Zelensky a făcut apel la parlamentarii americani să continue să susțină Ucraina împotriva Rusiei.

Ron DeSantis, candidatul republican la președinția SUA, a spus că se opune aderării la NATO pentru Ucraina, spunând că nu crede că este în interesul securității Statelor Unite.

„Nu cred că apartenența la NATO este în interesul nostru, din punctul meu de vedere”, a spus DeSantis la podcastul The Glenn Beck Program.

„Tot ceea ce ar face a fost să ne adaugem mai multe obligații, așa că dacă adăugați mai multe obligații, atunci care sunt beneficiile pe care le primim în schimb?”

DeSantis a reiterat, de asemenea, în episod, că nu crede că SUA ar trebui să dea un „cec în alb” Ucrainei cu excepția cazului în care folosește pârghia pentru a duce conflictul la încheiere.

Episodul podcastului a fost lansat la două zile după ce președintele american Joe Biden s-a întâlnit cu președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky, care a făcut un apel pentru parlamentarii americani să continue să sprijine armata țării sale în lupta împotriva invaziei Rusiei.

Foto: South China Morning Post / Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy este primit de președintele american Joe Biden în Biroul Oval, joi, 21 Septembrie. 

Administrația SUA a anunțat un pachet de asistență militară, acceptând totodată să furnizeze un număr mic de rachete ATACMS, o armă mult căutată de ucraineni, în ciuda reticenței inițiale din partea lui Biden. Cu toate acestea, rundele viitoare de ajutor vor trebui aprobate de Congres după ce creditele existente se vor epuiza la sfârșitul lunii.

Un bloc mic dar influent de republicani ai Camerei SUA a criticat ideea asistenței continue, spunând că țara ar trebui să se concentreze asupra frontierei SUA.

Deși Casa Albă a promis că va lupta pentru mai mult ajutor de război, Biden a spus că nu crede că acum este momentul potrivit pentru ca Ucraina să se alăture NATO.

„Nu cred că există unanimitate în NATO cu privire la a aduce sau nu Ucraina în familia NATO acum, în acest moment, în mijlocul unui război”, a spus Biden într-un interviu CNN din iulie.

Guvernatorul Floridei a primit critici la începutul acestui an de la cei mai importanți parlamentari republicani, după ce s-a referit la invadarea Ucrainei de către Rusia drept o „dispută teritorială”.

September 25, 2023

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!