SUA și G7 avertizează Iranul să nu dea Rusiei rachete balistice pentru războiul din Ucraina și amenință cu noi sancțiuni

Views

WASHINGTON, 16 martie — Grupul celor Șapte națiuni (G7) a emis vineri, 15 martie, o declarație prin care a avertizat Iranul să nu transfere rachete balistice Rusiei pentru ofensiva sa împotriva Ucrainei, altfel riscă noi sancțiuni, a anunțat WION.

March 16, 2024, Nova Stories | News

Sancțiunile ar putea include interzicerea zborurilor Iran Air către Europa, a declarat vineri (15 martie) un înalt oficial american. „Dacă Iranul ar continua să furnizeze Rusiei rachete balistice sau tehnologie aferentă, suntem pregătiți să răspundem rapid și într-o manieră coordonată, inclusiv cu măsuri noi și semnificative împotriva Iranului”, au spus liderii G7 într-un comunicat.

„Suntem extrem de îngrijorați de rapoartele conform cărora Iranul ia în considerare transferul de rachete balistice și tehnologie aferentă”, se arată în comunicat.

„Solicităm Iranului să nu facă acest lucru, deoarece ar contribui la destabilizarea regională și ar reprezenta o escaladare materială substanțială a sprijinului său pentru războiul Rusiei în Ucraina”, a spus G7, adăugând că Teheranul a furnizat deja Rusiei drone pe care le-a folosit. împotriva civililor.

SUA lansează un avertisment Statele Unite au avertizat, de asemenea, Republica Islamică să nu continue transferul de rachete. Potrivit agenției de presă Reuters, oficialul a spus că una dintre opțiunile luate în considerare „ar avea ca efect încheierea zborurilor de la Iran Air, transportatorul său emblematic de stat, către Europa – ideea fiind că nu este o afacere ca de obicei.

Oficialul, conform agenției de presă Reuters, a spus că, deși Statele Unite nu au putut confirma rapoartele privind transferul de rachete din Iran în Rusia, este clar că Teheranul a făcut eforturi pentru a avansa negocierile cu Moscova privind proiectilele balistice.

Restricțiile impuse de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite asupra exportului Iranului de unele rachete, drone și alte tehnologii au expirat în luna octombrie a anului trecut.

Cu toate acestea, UE și SUA au păstrat sancțiunile asupra programului de rachete balistice al Iranului, pe fondul îngrijorărilor legate de exporturile de arme către împuterniciții săi din Orientul Mijlociu și către Rusia.

Statele Unite au susținut că Iranul a furnizat deja Rusiei drone, bombe aeriene dirijate și muniție de artilerie care a fost folosită de Moscova în ofensiva sa împotriva Ucrainei.

Published/March 16, 2024, Nova Stories | News

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!