Viktor Orban către Tucker Carlson: «Sună-l pe Trump, asta este singura cale de ieșire din război»(VIDEO)

Views

Tucker Carlson l-a intervievat pe premierul maghiar Viktor Orban pe terasa fostei mănăstiri Carmelite pentru emisiunea sa pe X, cunoscută anterior ca Twitter. Programul de o jumătate de oră a fost publicat în sfârșit pe site-ul de socializare marți la miezul nopții, chiar și Elon Musk recomandând interviul adepților săi, titrează publicația online TELEX.

YouTube video

Ar trebui să uităm de apartenența Ucrainei la NATO

Chiar la începutul interviului, Carlson ne spune scopul vizitei sale în Ungaria: vrea să afle de la Orban ce se întâmplă în Ucraina. De ce este Orban cel mai calificat să-și informeze telespectatorii, potrivit lui Carlson?

„Orban îi cunoaște bine pe ruși. A crescut sub ocupația rusă, a fost arestat în tinerețe și aruncat în închisoare de poliția susținută de ruși pentru eforturile sale de a elibera țara”. 

„Iar ca prim-ministru, el are legături strânse cu Vladimir Putin, a cărui națiune furnizează Ungariei cea mai mare parte a energiei”, continuă Carlson, înainte de a concluziona că „Viktor Orban înțelege cel mai bine ambele părți, atât Rusia, cât și Ucraina”.

Viktor Orban, premierul Ungariei: „Este o minciună că Ucraina va câștiga războiul” – a afirmat Orban la începutul interviului.

“Aceasta nu este doar o neînțelegere. Este o minciună. Este imposibil”, a subliniat premierul. Orban spune că Ucraina va rămâne fără soldați înaintea Rusiei, iar factorul decisiv în acest război va fi numărul de „ghete pe pământ”, pe câmpul de luptă.

Viktor Orban: „Deci, strategia pe care o susținem în prezent este prost concepută”, a spus el.

În ceea ce privește visele administrației americane de a învinge Rusia și de o posibilă schimbare de regim în Rusia, Orban a fost ferm, precizând  că Occidentul nu poate învinge Rusia folosind metodele sale actuale.

Potrivit lui Orban, „ei [rușii] nu își vor ucide liderul și nu vor renunța niciodată”. Indiferent de câți bani și echipamente dă Occidentul pentru un război împotriva Rusiei, rușii vor turna mai mulți bani în el și vor produce și mai multe echipamente.

Viktor Orban: „Deci nu se vor sătura de Putin și îl vor da afară?” – a întrebat Carlson. „Hai, asta e o glumă”, a fost răspunsul lui Orban.

Întrebat despre aderarea Ucrainei la NATO, Orban a spus că „nava respectivă a navigat”. “[În 2008] am ratat oportunitatea istorică de a admite Ucraina în NATO. Acea oportunitate nu mai există”,  a declarat prim-ministrul.

„Aceasta [aderarea Ucrainei la NATO] nu este o propunere realistă în acest moment, așa că ar trebui să uităm de ea”. – el a adăugat. Orban a spus că nu ne putem permite să transformăm granița dintre Rusia și Ucraina într-o graniță NATO. „Acest lucru ar însemna un război imediat, un pericol pentru noi toți. Chiar și pentru Statele Unite.”

Trump poate salva lumea occidentală și întreaga umanitate

Viktor Orban: „Dacă ai fi șeful NATO sau dacă ai fi, să zicem, Joe Biden, care ar fi următoarea ta mișcare în războiul din Ucraina?” – întreabă Carlson .

Viktor Orban: “Pace. Imediat. Și aducerea lui Trump înapoi, aceasta este singura cale de ieșire.” – răspunde Orban fără ezitare.

Premierul a spus că fostul președinte american Trump a avut „cea mai bună politică externă” din ultimele decenii. Dacă [Trump] ar fi fost președintele SUA la începutul invaziei ruse, rușii nu ar fi invadat Ucraina. „Deci Trump este cel care poate salva lumea occidentală și, probabil, întreaga umanitate”, a continuat Viktor Orban.

Orban a explicat că propunerea sa pentru încheierea războiului ar fi să existe un acord cu Rusia care să ofere Ucrainei securitate și suveranitate, dar nu aderarea la NATO. În plus, rușii ar trebui să fie incluși în arhitectura de securitate a Europei, pentru că, potrivit lui Orban, fără ei nu putem garanta o viață sigură pentru cetățenii Europei.

Carlson a sugerat că unii din administrația SUA ar dori să returneze Crimeea în Ucraina. Răspunsul lui Orban la această sugestie a fost categoric: „Este complet nerealist. Este imposibil. Este neânțelept, nerealist, nu se pune în discuție”, a spus premierul ungar.

August 30, 2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!