Ambasada Ucrainei în România a solicitat să nu mai publicate imagini video cu atacurile asupra infrastructurii portuare

img-4
Views

Ambasada Ucrainei în România solicită cetățenilor români din zona Dunării să nu facă fotografii sau video la atacurile rusești asupra infrastructurii portuare ucrainene, sugerând că Rusia monitorizează activ sursele de informație din online cât și cele din rețelele sociale.

„Cu regret, astăzi observăm răspândirea pe rețelele de socializare și în presă a unor imagini video cu atacuri de drone asupra infrastructurii portuare și a sistemelor de apărare antiaeriană ucrainene. În condițiile agresiunii rusești actuale, astfel de înregistrări video reprezintă o amenințare nu numai pentru funcționarea sigură a porturilor dunărene, ci și în mod direct pentru populația civilă care locuiește în această regiune.”

„Noi îndemnăm pe toată lumea să nu facă și să nu răspândească videoclipuri în mediul online și mass-media, pentru a nu crește amenințarea la adresa vieții oamenilor care lucrează și locuiesc în orașele de pe Dunăre”, se arată în mesajul ambasadei.

Reacția diplomaților ucrainieni din România vine după ce pe rețelele sociale au apărut imagini video cu exploziile înregistrate în timpul nopții de 16 august, în porturile Reni și Izmail.

Și mai surprinzător este că unul dintre tinerii gălățeni care au înregistrat imaginile video cu exploziile din porturile ucrainiene pare să fie contra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, exprimându-și opinia că de fapt atacurile asupra porturilor Izmail și Reni au fost lansate tot de ucrainieni sub coordonarea lui Zelenski. Mai mult decât atât tânărul rostește și cuvinde obscene la adresa lui Zelenski.

„Ia să vezi ce îi pi****te una, direct în capul bazinului se duce și asta (…) Să vezi ce… boom. Nu mai trage aicea, nu mai trage… cică a fost așa… Ei lasă să vezi acuma iar ce trage. Boom. I-a speriat așa puțin. Băgami-aș pu** în Zelenski că tot el trage.”

Atacurile aeriene ruseşti asupra sudului Ucrainei au avariat în cursul nopţii silozuri de cereale şi depozite într-unul dintre porturile fluviale de pe Dunăre, o facilitate cheie pentru transportul de cereale, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Odesa.

YouTube video

August 17, 2023

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!