Gregorian Bivolaru a fost arestat in Franța pentru „inițieri sexuale”, trafic de persoane, viol și abuz

Views

Poliția franceză l-a arestat în dimineața zilei de 28 noiembrie, în regiunea Parisului, pe guru al unei companii multinaționale de yoga tantrică, federația de yoga Atman, acuzată că le-a îndoctrinat pe adeptele organizației sale pentru a le exploata sexual, anunță RFi.

Bivolaru a fost arestat în timpul unei operațiuni de amploare a polițiștilor francezi

Potrivit informațiilor confirmate Libération și RFI de către procuratura din Paris, Gregorian Bivolaru a fost arestat în timpul unei operațiuni de amploare împotriva rețelei sale de trafic de femei. În total, 175 de agenți au intervenit simultan în Paris, Seine-et-Marne, Val-de-Marne și Alpes-Maritimes: 41 de persoane au fost arestate. Printre acuzațiile care i se aduc se numără trafic de persoane, trafic de femei (prostituție!), constituirea unui grup criminal organizat pentru viol și răpiri de persoane.

Au fost săltați și 41 de discipoli ai lui Bivolaru

Liderul acestei rețele care a funcționat sub masca tantrismului, Gregorian Bivolaru, un român în vârstă de 71 de ani, a fost arestat într-o reședință din Ivry-sur-Seine, în Val-de-Marne unde, potrivit unor mărturii ale victimelor, el și-ar fi adus adepții pentru „inițieri sexuale” de yoga tantrică.

Presa din Franța a anunțat că guru Bivolaru este deja condamnat în România pentru viol asupra unei minore și căutat de Interpol pentru trafic de femei.

In Franța , Gregorian Bivolaru a făcut obiectul unei anchete judecătorești din iulie 2023 pentru trafic de persoane, răpire de către o bandă organizată, viol și abuz organizat de membrii unei secte.

Bivolaru este „liderul spiritual” al federației de yoga Atman

Gregorian Bivolaru este considerat „liderul spiritual” al federației de yoga Atman, o galaxie a tantrismului prezentă în 31 de țări, inclusiv în majoritatea țărilor europene. În Franța, funcționează prin asociația Yoga Intégral, prezentă la Paris, Nisa și Poitiers, mai notează RFi.

26 de femei găsite în condiții insalubre

Primele rapoarte semnificative despre aceste presupuse crime au fost făcute în iulie 2022 de către doisprezece foști adepți ai Miviludes, organismul public responsabil de abuzurile sectare. Ancheta a fost efectuată apoi de Oficiul Central pentru reprimarea violenței împotriva persoanelor (OCRVP) . O anchetă judiciară a fost deschisă de către parchetul din Paris în iulie 2023, bazată și pe plângerile a trei persoane. Potrivit mărturiilor a trei foste victime ale lui Gregorian Bivolaru, culese în ultimele săptămâni de RFi, în jur de zece femei au fost sechestrate în mod regulat concomitent, zile întregi, în mai multe locuri de cazare din regiunea pariziană, pentru a-i satisface apetitul sexual gurului român. La momentul arestării, la fața locului se aflau 26 de femei în condiții de înghesuite și o igienă deplorabilă.

Cultul personalității pentru Bivolaru și orgii în grup

Gregorian Bivolaru, numit „Grig” de către adepții săi, a înființat asociația inițială a acestei federații în România, Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA), în 1990, în timpul renașterii culturale care a urmat căderii lui Nicolae Ceauşescu.

Un cult al personalității acestui „guru” este apoi stabilit în MISA, inclusiv orgii în grup în cinstea lui. Autoritățile române îl acuză pe Gregorian Bivolaru de trafic de persoane și evaziune fiscală, ceea ce îl împinge în exil. A obținut azil politic în Suedia în 2005, precum și o nouă identitate, sub numele de familie de Magnus Aurolsson, mai notează RFi. Doi deputați danezi ai Parlamentului European l-au apărat pe Gregorian Bivolaru în fața autorităților europene, susținând că aceste urmăriri penale sunt politice și că sistemul judiciar românesc nu este independent. Ulla Sandbaek, europarlamentar până în 2004 și în Parlamentul danez până în 2019, a fost o adeptă obișnuită în filiala daneză a federației, Natha. Într-un interviu difuzat în urmă cu aproximativ zece ani de un canal Misa, ea susținea că Gregorian Bivolaru era „un om al lui Dumnezeu care lucrează în folosul umanității”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!