Maria Zaharova a anunțat despre faptul că Occidentul este extrem de activ în timpul alegerilor care se desfășoară in Rusia

img-4
Views

Moscova, RUSIA — Țările occidentale au devenit extrem de active pe fondul alegerilor prezidențiale din Rusia, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, într-un interviu acordat RIA Novosti.

March 16, 2024, Nova Stories | News

„Aceasta este o poveste fără precedent – ​​din punctul de vedere al unui fel de sabotaj – activarea Occidentului colectiv”, a menționat diplomatul rus.

Potrivit cuvintelor spuse de Zaharova, subiectul alegerilor prezidențiale s-a dovedit a fi relevant nu numai pentru Rusia.

„Nu doar că ne privește o lume întreagă, dar vedem cum o mică parte din ea – știi, ploșnița (n.r./insecta) este mică și urât mirositoare – încearcă în mod constant să strice nouă ceva, să ne facă rău în orice fel posibil”, a explicat purtătoarea de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe rus.

Întrebată ce a cauzat scăderea numărului de secții de votare din străinătate, Zaharova a răspuns că numărul țărilor în care au fost instalate centre de vot a scăzut doar cu una.

“În ceea ce privește numărul de secții de votare în sine, sunt într-adevăr mult mai puține. Dintr-un motiv simplu: acestea sunt acțiunile acelor regimuri care fac – desigur, fără succes – totul pentru a nu permite, a perturba, intimidează cetățenii noștri, exercită presiuni politice… <… > Și în acest sens fac totul,  pentru ca fizic procesul de votare să nu funcționeze”,  a completat diplomatul.

În plus, ea a spus că în urmă cu câteva luni au început să apară mesaje din partea statelor neprietenoase că nimeni nu va permite ca alegerile prezidențiale din Rusia să aibă loc în străinătate. Drept urmare, Moscova a trimis note diplomatice tuturor țărilor.

Zaharova a reamintit că aceasta nu este o chestiune legată de dorință sau de un punct de vedere personal, ci de obligații în temeiul Convenției de la Viena a relațiilor diplomatice. Cu toate acestea, aceste țări „s-au comportat așa cum trebuia”.

“Au întârziat trimiterea răspunsurilor cât mai mult posibil. N-o să vă vină să credeți, dar pe ultimul l-am primit din Grecia pe 8 martie. <…> Ce au răspuns? Este o întreagă dramaturgie. Storcând picătură cu picătură răutatea și otrava, ei au răspuns că da, suntem pregătiți fără tragere de inimă să ne îndeplinim obligațiile și să ne oferie o astfel de oportunitate de a organiza alegeri”, a spus reprezentantul Ministerului de Externe rus.

Aceasta indică că, statele neprietenoase nici măcar nu au posibilitatea de a-și determina independent atitudinea față de Rusia. Și dacă fac asta, atunci trebuie să-și reconsidere poziția „din cauza strigătelor de la Washington”, a remarcat Zaharova.

Published/March 16, 2024, Nova Stories | News

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nova Stories își schimbă web (graphic) design-ul, întreg conținutul editorial și politica editorială. Some errors may occur!

Nova Stories se schimbă. The website is technically testing now!